Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jauktais pāris tuvu play-off spēlēm, bet ratiņkērlinga komandai jācīnās par palikšanu A divīzijā

Pasaules čempionātā ratiņkērlingā Ričmondā, Kanādā noslēdzās piektā spēļu diena. Naktī uz 9.martu jauktais pāris tikās ar Zviedriju, kuru pārspēja ar 9:4, saglabājot 2.vietu apakšgrupā. Savukārt ratiņkērlinga komanda piedzīvo divus zaudējumus ar 2:5 Čehijai un 3:7 ASV, vēsta Latvijas Kērlinga asociācija.

Latvijas jauktā pāra izlase piekto sacensību dienu noslēdza ar spēli pret Zviedriju. Kā izrādījā, tad sāpīgais zaudējums ekstra endā dienas pirmajā spēlē pret Vāciju licis tikai saņemtie. Pirmajā endā mūsējie zviedriem ar pēdējo metienu atdot tikai punktu, bet paši otrajā tiek pie trim, bet trešājā pie diviem nozagtiem, nonākot vadībā ar 5:1. Līdz lielajam pārtraukumam pretinieki rezultāta starpību samazina līdz -2 (3:5).

Pēc pārtraukuma vērojama spraigāka cīņa, komandām apmainoties tikai viena punkta guvumos. Tomēr spēles beigās atkal dominē mūsu izlase, septītajā endā paņemto divus punktus un astotajā nozogot vienu, kas atnes uzvaru ar 9:4.

Izlases trenera Erki Lilla komentārs pēc spēles ar Zviedriju: “Līdzīgi kā iepriekšējās spēlēs mēs kontrolējām spēles sākumu. Pirmie trīs endi bija diez gan labi. Spēlējām pārliecinoši tā pat kā rīta spēlē, kā arī labāk nospēlējām pretinieku un savu “power play”. Atšķirībā no rīta spēles sapratām, ka spēles beigas jāspēlē daudz drošāk un mēģinājām vairāk likvidēt tos pretinieku akmeņus, kas atradās mājas sākumā. ”

Pēc šīs uzvaras Latvijas jauktais pāris paliek apakšgrupas 2.vietā, kas nodrošina iekļūšanu play-off spēlēs. Vēl tik atlikusi pēdējā grupas spēle ar Koreju, lai noskaidrotu galīgo vietu sadalījumu.

Latvijas komandai dienas pirmajā mačā pretim stājās Čehija. Mūsu izlase pie pirmā punkta tika tikai spēles ceturtajā endā, kamēr čehi bija izcīnījuši vienu otrajā un nozaguši divus trešajā endā, mūsējiem lielajā pārtraukumā dodoties iedzinēju pozīcijā ar 1:3. Arī spēles turpinājums mūsu kērlingistiem nevedās, pretiniekiem palielinot rezultāta starpību līdz +4 (5:1) pēc sešiem endiem. Septītajā ar pēdējā akmens tiesībām neizdevās izcīnīt vairāk par vienu punktu 2:5, astotajā vairs nespēdami atgūt zaudēto.

Spēli pret ASV Mūsu izlase uzsāka ar nozagtu vienu punktu un trešajā endā izcīnītu vienu, kamēr amerikāņi līdz pārtraukumam bija sakrājuši četrus, izvirzoties vadībā ar 4:2. Arī spēles otrajā daļā mūsu izlasei neizdevās tik pie vairākiem punktiem endā, kamēr pretinieki turpināja palielināt rezultāta starpību, spēlei noslēdzoties ar 3:7 zaudējumu, kas jau ir septītais šajā čempionātā.

Latvijas ratiņkērlinga izlases trenera Arņa Veidemaņa komentārs pēc piektās spēļu dienas: “Spēlē pret amerikāņiem kaut kas sāk parādīties no kērlinga. Agris rīt izgulēsies, jo ir nospēlējis 14 spēles četrās dienās, ko var jau uzskatīt par Ginesa rekordu. Savukārt Sergejam turpina sāpēt plecs, ko mēģinām visādos veidos dakterēt. Rīt būs cīņa par palikšanu A divīzijā. Vai nu ir, vai nav.”

Mūsu izlasei jānoturas labāko devītniekā, lai saglabātu vietu A divīzijā. Pēdējā spēlē jātiekas ar Japānu. Kura izlase uzvarēs, tā saglabās vietu augstākajā divīzijā.

Jaukto pāru čempionātā vispirms abās apakšgrupās tiks izspēlēta apļa turnīra kārta. Pēc tās katras grupas pirmās vietas ieguvēji automātiski kvalificēsies pusfinālam, bet A2 ar B3 un A3 ar B2 noskaidros atlikušos pusfinālistus. Pusfināla uzvarētāji 13.martā 00:30 pēc Latvijas laika uzsāks cīņu par čempionu titulu. Savukārt ratiņkērlinga komandu čempionātā vispirms visas 12 komandas izspēlēs apļa turnīru, pēc kura sešas labākās iekļūs play-off kārtā. Kopvērtējuma pirmā un otrā vieta automātiski nodrošinās pusfinālu, bet 3. ar 6. un 4. ar 5.vietu sadalīs atlikušās vietas pusfinālā. Pusfināla uzvarētāji 12.martā plkst. 20:00 pēc Latvijas laika sacentīsies par zelta medaļām.

Latvijas izlases spēli ar Čehiju un jauktā pāra izlases spēli ar Kanādu varēs vērot Pasaules kērlinga federācijas tiešraižu platformā Recast “The Curling Channel”, bet pārējās mūsu izlašu spēles tiešraidē tiks translētas “Curl BC” YouTube kanālā no statiskajām kamerām.

Latvijas jauktā pāra izlases sastāvs: Poļina Rožkova, Agris Lasmans, treneris Erki Lills, trenera asistents Aleksandrs Dimbovskis.

Latvijas ratiņkērlinga izlases sastāvs: Ojārs Briedis (skips), Sergejs Djačenko, Agris Lasmans, Ieva Melle, Linda Meijere, treneris Arnis Veidemanis, trenera asistents Rihards Jeske.

Latvijas ratiņkērlinga izlases spēļu grafiks pēc Latvijas laika un rezultāti:

  • 8:4 – Itālija
  • 4:6 – Koreja
  • 3:4 (EE) – Ķīna
  • 6:7 – Kanāda
  • 6:3 – Skotija
  • 7:6 – Dānija
  • 2:11 – Norvēģija
  • 1:13 – Zviedrija
  • 2:5 – Čehija
  • 3:7 – ASV
  • 09.03. 23:00 – Japāna

Latvijas ratiņkērlinga jauktā pāra izlases spēļu grafiks pēc Latvijas laika un rezultāti:

  • 8:5 – Itālija
  • 9:4 – Japāna
  • 8:4 – Anglija
  • 5:10 – Kanāda
  • 8:2 – Dānija
  • 9:10(EE) – Vācija
  • 9:4 – Zviedrija
  • 10.03. 19:00 – Koreja

Kopvērtējums ratiņkērlinga komandām:
1. Ķīna 10-9-1 Q
2. Kanāda 10-8-2 Q
2. Koreja 10-8-2 Q
4. ASV 10-6-4
5. Norvēģija 10-5-5
5. Zviedrija 10-5-5
5. Skotija 10-5-5
5. Čehija 10-5-5
9. Latvija 10-3-7
10. Japāna 10-2-8
10. Dānija 10-2-8
10. Itālija 10-2-8

Kopvērtējums ratiņkērlinga jauktajiem pāriem:
1. Kanāda 6-6-0 Q
2. Latvija 7-5-2
3. Anglija 6-4-2
3. Vācija 6-4-2
5. Koreja 5-3-2
6. Itālija 6-2-4
7. Zviedrija 6-1-5
7. Japāna 6-1-5
7. Dānija  6-1-5

Latvijas ratiņkērlinga izlases pasaules čempionātā piedalās ar Latvijas Paralimpiskās komitejas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta, “Liberated” atbalstu. Ratiņkērlinga komandu atbalsta Valmieras novada pašvaldība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi