Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jauna cerība biatlonā

Sensāciju pēdējā posmā sagādāja Sanita Buliņa. 19 gadu vecā biatloniste pirmoreiz nopelnīja punktus Pasaules kausa ieskaitē un Estešundā apliecināja savu potenciālu.

No Alūksnes nākusī biatloniste izaugusi pie trenera Sergeja Sverčkova, kurš izaudzinājis tādus vīrus kā Andreju Rastorgujevu un Oskaru Muižnieku. Viņas dvīņumāsa Sandra arī trenējas biatlonā un šosezon startēja IBU kausu līmenī. Buliņas līdz šim labākais rezultāts šosezon bija 64. vieta sprintā Hohfilcenē. Tomēr sezonas noslēguma posmā Estešundā viņa pārspēja visas cerības. Šaujot pilnīgi perfekti un demonstrējot distancē neredzētu ātrumu, Sanita sprintā finišēja 32. vietā un pirmoreiz kvalificējās iedzīšanai. No uzvarētājas Tirilas Ekhofas jaunā sportiste atpalika tikai 63 sekundes, kas ir salīdzinoši maz. Slēpojumā Buliņai 60. ātrākais solis. Ātrākajai Hannai Solai no Baltkrievijas viņa piekāpās minūti un 8,7 sekundes. 

Neveiksmīgi sezonu beidza Baiba Bendika. Lai gan distancē viņai bija 18. rezultāts, tomēr četri soda apļi izrādījās par daudz, lai ar tādu ātrumu kvalificētos iedzīšanai, un beigās vien 66. vieta. Jāatzīmē, ka ar Latvijas vadošās biatlonistes slēpēm visu sezonu ir startējusi Buliņa. Tas ir noticis tāpēc, ka Bendikai ir daudz labākas slēpes, kas ir pieejamas ekskluzīvi tikai labākajiem sportistiem. ''Serviss visu sezonu nav vilcis Sanitas slēpes ārā no čehola. Slēpju sadalē no firmām ir sava hierarhija, līdz ar to man loģiski ir daudz labākas slēpes un visu sezonu Sanitai tiek taisīts kāds no maniem slēpju pāriem,'' nianses slēpju sadalē Facebook atklāj Bendika.

Iedzīšanā Buliņa no 32. pozīcijas noslīdēja uz 46. vietu. Vējainajās sacensībās viņa pieļāva piecas kļūdas, kas bija labāk par vidējo rādītāju starp pārējām sportistēm.

Slēpojumā 55. laiks un ātrākajai Martei Olsbu Reiselannai distancē zaudēts divas minūtes un 19,5 sekundes. Šādu noslēgumu, visticamāk, nebija iedomājusies pati 19 gadu vecā sportiste, kura pirms tam Nove Mesto sprintos finišēja 100. un 101. vietā, bet pasaules čempionātā juniorēm nevienā distancē nefinišēja augstāk par 44. pozīciju. Pateicoties veiksmīgajam noslēgumam, Pasaules kausā Nāciju rangā Latvija dāmu vidū finišēja 23. vietā. Tas nozīmē, ka nākamsezon iegūtas trīs kvotas. Tikpat daudz kvotu būs arī vīriem, kas Nāciju rangā ieņēma 21. vietu.

Pasaules kausa kopvērtējumā triumfēja norvēģi. Dāmu konkurencē pirmoreiz uzvarēja Tirila Ekhofa (1152 punkti), otrā bija norvēģiete Marte Olsbu-Reiselanna (963 p.), bet trešā – vāciete Franciska Proisa (840 p.). Pasaules kausa kopvērtējumā, neskatoties uz izlaisto sezonas sākumu, Bendika ar 170 punktiem finišēja 42. vietā. Viņas karjerā tas ir otrs labākais rezultāts. Labāk bija pagājušosezon – 32. vieta. Buliņai ar deviņiem punktiem ieņēma 86. pozīciju.

Vīriem spraiga cīņa ritēja līdz pat sezonas pēdējā starta pēdējai šaušanai. Kopvērtējumā uzvarēja norvēģis Juhanness Tinness Bē (1052 p.). Savu tautieti, kurš praktiski aizvadīja debijas sezonu, Sturla Holmu Lēgreidu (1039p) trīskārtējais Pasaules kausa ieguvējs apsteidza par mata tiesu. Trešo vietu ieņēma francūzis Kantēns Fijons-Majē (930 p.). Rastorgujevs, nestartēdams pēdējos divos posmos, kopvērtējumā ieņēma 30. vietu. Tā ir astotā sezona pēc kārtas, kad viņš iekļuvis Top 30. Apskaužama stabilitāte, tomēr šobrīd viņa karjera ir apdraudēta. Jāgaida izmeklēšanas rezultāti un gala lēmums.

Pasaules kausa posmos un pasaules čempionātā Starptautiskā Biatlona federācija šosezon veica vairāk nekā 15 000 Covid-19 testu, no tiem tikai 55 pozitīvi. No Latvijas biatlonistiem Covid-19 visvairāk ietekmēja Bendiku, kura ar to inficējās, tomēr spēja uzlabot slēpošanas ātrumu, bet līdz ar to bija lielāka nestabilitāte šaušanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi