Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Jaunie olimpiskie čempioni snovbordā latviešu būvēto trasi dēvē par unikālu

Latviešu būvētajā Phjončhanas 2018. gada Ziemas Olimpisko spēļu snovborda trasē svētdien notika pirmās slopestyle disciplīnas sacensības, atzinīgus vārdus par to izsakot arī jaunajiem olimpiskajiem čempioniem. Latviešu speciālisti no uzņēmuma We Build Parks.com (WBP) sadarbībā ar ilggadējo vācu partneri Schneestern Dienvidkorejā atrodas jau piekto nedēļu, un vēsta par veiksmīgu būvniecības darbu pabeigšanu, atklāj uzņēmuma pārstāvji.

WBP grupas komanda no Baltic Snowpark Agency, nesot Latvijas vārdu pasaulē, jau vairāk kā mēnesi atrodas Dienvidkorejā, kur izbūvēja slopestyle trasi šī gada Ziemas Olimpiskajām spēlēm, kas notiek no 9. līdz 25. februārim. Darbi noritējuši bez aizķeršanās, un izbūvētās platformu aprises ir milzīgas un sastāv no vairākām unikālām konstrukcijām.

Dienvidkorejā joprojām atrodas BSA uzņēmuma vadītājs Jānis Jansons ar komandas biedru Jāni Daļecki. Abi ir neizsakāmi gandarīti par paveikto un pateicīgi par iespēju piedalīties Olimpisko spēļu projektā. “Šis gads mums pavisam noteikti ir iesācies ar vērienīgu sasniegumu. Esam izbūvejuši līdz šim iespaidīgāko slopestyle trasi, kur jau spilgti aizvadīti divi no sešiem fināliem. Papildus ikdienas darbiem Phoenix kūrortā klātienē tikāmies ar Latvijas valsts prezidentu Raimondu Vējoni un kundzi Ivetu Vējoni viņu pagaidu rezidencē Dienvidkorejā. Ar prieku pastāstījām mūsu ceļu no snovošanas piemājas pļavās līdz pat Olimpiskajai trasei. Klātienē apmeklējām arī Olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju, kas bija ļoti, ļoti iespaidīga un emocionāla, tendēta uz mieru starp abām Korejām. Esam emociju pārpilni, un būs grūti atgūties no spilgtajiem iespaidiem, ko šeit esam guvuši,” vēsta Jansons.

Iepriekšējās pāris dienās aizvadīti arī divi superfināli – par olimpisko čempionu snovborda slopestyle vīriešu grupā kļuva 17 gadus vecais amerikānis Redmonds Džerards, savukārt sievietēm, savu Sočos iegūtu titulu aizstāvēja viņa tautiete Džeimija Andersone. Abi sportisti sarunā ar Jāni atzina, ka trase ir ļoti unikāla, kreatīva un pilnībā atbilstoša četrgades spilgtākajam notikumam.

BSA būvē unikālus projektus visā pasaulē, un Olimpiskās spēles, bez šaubām, var saukt par triumfu uzņēmuma profesionālajā darbībā. 


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Top komentāri

amatieris
a
Malači, puiši. Latvija var!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi