Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kamanas slīd labi, un būs optimālais sastāvs

Piesardzīgs optimisms valda Latvijas nometnē pirms sezonas svarīgāko sacensību otrā cēliena. Pasaules čempionātā bobslejā Šveices trasē Sanktmoricā sestdien (sākums plkst. 14) un svētdien (15.55) norisināsies četrinieku sacensības. Latviju pārstāvēs Emīļa Cipuļa un Jēkaba Kalendas pilotētās ekipāžas.

Divnieku konkurencē Cipuļa un Matīsa Mikņa izcīnītā sestā vieta uzjundījusi cerīgu noskaņu, ka, arī nestartējot pēdējo sezonu līderim Oskaram Ķibermanim, Latvijas bobslejisti var iesaistīties cīņā par augstām vietām. Četrinieku treniņbraucienos Cipuļa kamanas slīd labi. Trešdien trešajā braucienā Cipuļa četrinieks ar šveicieša Timo Ronera ekipāžu sasniedza vienādu labāko rezultātu. Tiesa, no trešā brauciena vairākas ekipāžas atteicās. Nestartēja arī galvenais favorīts vācietis Johanness Lohners, kura ekipāža uzvarēja divnieku sacensībās. Latvijas izlases galvenais treneris Sandis Prūsis sarunā ar Dienu atgādināja, ka bobslejā rezultātu nosaka vairāki faktori. "Diemžēl arī četrinieku sacensībās, līdzīgi kā divniekos, Cipuļa ekipāžai būs otrais starta numurs, kas Sanktmoricā priekšrocības nedod. Laikapstākļi gan visādi var ietekmēt sacensību gaitu. Vienā treniņu dienā otrā brauciena laikā uznāca siltuma vilnis un trase kļuva ievērojami lēnāka. Tehnika pagaidām slīd labi, treniņbraucienos tendences ir cerīgas, taču liela nozīme būs arī braukšanas prasmei. Jācer, ka starts būs labā līmenī."

Janvāra sākumā Pasaules kausa (PK) posmā Vinterbergā Cipuļa vadītās četrinieka kamanas apvēlās uz sāniem. Stūmējs Edgars Nemme guva nopietnus plecu nobrāzumus un izlaida nākamos PK posmus. Sanktmoricā četrinieku mačos Edgars startēs. Cipuļa ekipāža būs labākajā sastāvā ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Mikni un Nemmi. Kalendas četriniekā startēs Arnis Bebrišs, Lauris Kaufmanis un Krists Lindenblats. 

PK sacensībās Cipulim šosezon viena sestā un divas septītās vietas, Kalendam – 14. un 16. vieta un vienas sacensības Altenbergā bez rezultāta, jo pēc kritiena ekipāža nefinišēja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi