Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ķibermaņa/Mikņa divniekam Siguldā sudrabs PK trešajā posmā

Latvijas bobsleja divnieks Oskars Ķibermanis/Matīss Miknis sestdien Siguldā Pasaules kausa (PK) trešajā posmā izcīnīja otro vietu, kamēr šosezon pirmās sacensības aizvadījušais Oskars Melbārdis ar stūmēju Intaru Dambi ierindojās septītajā pozīcijā.

Divu braucienu summā ātrākais bija pirmo divu posmu uzvarētājs no Vācijas Frančesko Frīdrihs. Viņš otrajā braucienā uzrādīja dalītu labāko laiku startā un finišēja ar laiku 49,31 sekunde, kas ir jauns trases rekords.

Ķibermaņa divnieks otrajā braucienā startā bija tikpat ātrs kā līderi, bet trases vidusdaļā pieļautās kļūdas liedza cīnīties par uzvaru. Otrajā vietā esošā ekipāža līderim divu braucienu summā zaudēja 0,10 sekundes.

Vēl 0,32 sekundes lēnāks bija šveicietis Simons Frīdli, bet tālāk sekoja vācieši Kristofs Hafers/Kristiāns Hammers un Johanness Lohners/Ēriks Franke. 

Septīto vietu savās šīs sezonas pirmajās sacensībās izcīnīja Melbārdis, kurš summā vācietim zaudēja 0,70 sekundes. Šī ekipāža otrajā braucienā uzrādīja desmito starta laiku. Tikmēr Ralfs Bērziņš/Edgars Nemme otrajā braucienā startā bija dalītā piektajā vietā, bet finišēja devītajā pozīcijā.

Pirmajā braucienā ātrāko laiku sasniedza Ķibermaņa vadītais divnieks, kas startā bija trešais ātrākais, bet finišēja pirmajā vietā, uzstādot jaunu trases rekordu - 49,45 sekundes.

Pagājušo divu posmu uzvarētājs no Vācijas Frīdrihs pirmajā braucienā trases vidusdaļā pieļāva rupju kļūdu un Ķibermanim zaudēja 0,02 sekundes. Trešo vietu izcīnīja šveicieša Simona Frīdli vadītais bobslejs, kas Ķibermanim zaudēja 0,12 sekundes.

Savās pirmajās šīs sezonas Pasaules kausa sacensībās startējušais Melnbārdis ar stūmēju Intaru Dambi startā bija astotie, bet trasē spēja uzlabot savas pozīcijas un ierindojās dalītā sestajā vietā, jo 0,28 sekunžu deficīts bija arī vācieša Johannesa Lohnera divniekam.

Trešais divnieks no Latvijas Bērziņš/Nemme uzrādīja piekto ātrāko starta laiku un finišēja astotajā vietā, savam tautietim zaudējot 0,39 sekundes.

Siguldā trešajā Pasaules kausa posmā piedalās 13 ekipāžas.

Iepriekšējā nedēļas nogalē notikušajos divos posmos pirmais piecinieks bija vienāds. Uzvaru abās sacensībās svinēja Vācijas bobsleja virtuozs Frančesko Frīdrihs, bet no latviešiem labāko rezultātu sasniedza Bērziņš, kurš bija divreiz piektais. Ķibermanim bija sestā un astotā vieta, Dāvis Kaufmanis sestdien bija desmitais, bet Emīls Cipulis svētdien ieņēma 12.vietu.

Melbārdis pirmajos posmos bija kā trases iebraucējs jeb "špūrbobs".

Pasaules kausa kopvērtējuma vadībā pēc trim posmiem ar 675 punktiem ir Frīdrihs, kurš par 71 punktu apsteidz Lohneru. Ar 575 punktiem trešais ir vēl viens vācietis Hafers, 16 punkti mazāk ir šveicietim Mihaelam Fogtam, bet Ķibermanis ar 546 punktiem noslēdz vadošo piecinieku. Bērziņš ar 520 punktiem ierindojas septītajā pozīcijā, kamēr 13.-15.vietu attiecīgi sadala Melbārdis (168), Dāvis Kaufmanis (144) un Emīls Cipulis (128).

Svētdien norisināsies vēl vienas divnieku sacensības, bet sestdien trasē devās arī sieviešu ekipāžas, starp kurām Latvija nebija pārstāvēta.

Latvija un Vācija ir vienīgās valstis šajos Pasaules kausa posmos, kurām ir tiesības startēt ar trim ekipāžām.

Posmos nepiedalās ASV, Kanādas un Lielbritānijas bobslejisti, kā arī Krievijas un Austrijas ekipāžas, jo dažiem šo valstu sportistiem pēc ierašanās Latvijā tika konstatēts Covid-19.

Iepriekšējā sezonā abos Siguldas posmos uzvarēja Ķibermanis. Pirmajā posmā viņam sīvu konkurenci sastādīja Frīdrihs, bet nākamajā etapā vācietis nestartēja, otro vietu izcīnot šveicietim Simonam Frīdli. Aizpērn, Siguldai debitējot Pasaules kausa apritē, abos posmos nepārspēts bija Frīdrihs.

2019./2020.gada sezonā Ķibermanis izcīnīja otro vietu kopvērtējumā, piekāpjoties vien Frīdriham, bet Bērziņš nestartēja divos posmos un ierindojās 14.pozīcijā. Četriniekos latviešiem attiecīgi ceturtā un 17.pozīcija, bet kombinācijā - trešā un 15.vieta. Ķibermanis kļuva par Eiropas čempionu un izcīnīja bronzu planētas meistarsacīkstēs, bet Bērziņam šajos mačos bija vietas otrajā desmitā.

Melbārdis iepriekšējā sezonā Pasaules kausā startēja tikai Siguldā divnieku sacensībās, kur bija piektais, bet Eiropas čempionātā - ceturtais. Planētas meistarsacīkstēs olimpiskajam čempionam divniekos un četriniekos bija vietas otrajā desmitā.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Tiesa, Siguldas trase šobrīd nav piemērota bobsleja četrinieku sacensībām, tāpēc Latvijā vienā posmā norisinās divas vīru divnieku sacensības.

Nākamie divi posmi notiks Insbrukā, bet pēc jaunā gada ieplānots viens etaps Vinterbergā. Turpinājumā paredzēti posmi Sanktmoricā un Kēnigszē, bet sezonas noslēgums bija plānots marta vidū Jaņcinas trasē, kur notiks 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu sacensības. Tiesa, IBSF sestdien paziņoja, ka Jaņcinas trasē nebūs sezonas pēdējais etaps.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sācies Olimpiskais mēnesis 2024

Ir sācies Olimpiskais mēnesis 2024, kas norisināsies līdz 26. aprīlim un noslēgsies ar Olimpiskās dienas Vislatvijas kopīgo vingrojumu. Šogad dalībai Olimpiskajā dienā saņemti pieteikumi no 41 pašvald...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi