Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijas biatlonistēm PK posmā saīsinātajā individuālajā distancē vietas devītajā un desmitajā desmitā

Latvijas sportistes Baiba Bendika, Sanita un Sandra Buliņas piektdien Antholcā Pasaules kausa (PK) biatlonā sestajā posmā 12,5 kilometru saīsinātajā individuālajā distancē trijatā pieļāva 24 kļūdas šaušanā, augstāko vietu ieņemot Sanitai Buliņai, kura finišēja 83.vietā.

Savu pirmo uzvaru Pasaules kausa posmos piektdien izcīnīja šveiciete Lēna Heki-Grosa, kura sašāva visus 20 mērķus un finišēja pēc 36 minūtēm un 49 sekundēm. Līdz šim viņas labākais sasniegums bija bijusi šosezon Hohfilcenē izcīnītā otrā vieta iedzīšanā.

Otrā ar divām kļūdām šaušanā bija francūziete Žilija Simona, kura atpalika 20,2 sekundes, bet trešā - vēl viena francūziete Lū Žanmono, kura ar 19 sašautiem mērķiem uzvarētājai zaudēja 31,4 sekundes.

Ceturto vietu ieņēma vāciete Vanesa Foigta, piekto - norvēģiete Jūni Arnekleiva, bet sesto - vēl viena Norvēģijas biatloniste Karulīne Ofigstada Knotena.

Sanita Buliņa pirmos divus šāvienus raidīja mērķim garām, abās nākamajās šaušanās netrāpīja vienā mērķī, bet pēdējo ugunslīniju atstāja ar diviem nesašautiem mērķiem. Viņa ieņēma 83.vietu, Heki-Grosai piekāpjoties astoņas minūtes un 3,5 sekundes.

90.vietā 98 biatlonistu vidū ierindojās Sandra Buliņa. Viņa sāka ar trim kļūdām šaušanā guļus, stāvus šaušanā bija precīza, bet otrajā šaušanā guļus nopelnīja vēl divus 45 sekunžu sodus. Pēdējā šaušanā stāvus neaizvērts palika vēl viens mērķis, un finišu Buliņa sasniedza astoņas minūtes un 50,3 sekundes aiz Šveices biatlonistes.

Bendika pirmajās divās ugunslīnijās kļūdījās pa četrām reizēm, vēl pa divām kļūdām pievienojot abās pārējās šaušanas reizēs, par 12 kļūdām 20 šāvienos nopelnot deviņas soda minūtes. Ar 11. ātrāko laiku slēpošanā viņa finišēja uzreiz aiz Sandras Buliņas, uzvarētājai zaudējot astoņas minūtes un 56,5 sekundes.

Pēc divām sacensībām individuālajā distancē vadībā ar 117 punktiem ir Heki-Grosa, par diviem punktiem apsteidzot itālieti Lizu Vitoci, kura piektdien bija 16., un par septiņiem punktiem - vācieti Vanesu Foigtu.

Visu disciplīnu summā līdere ir norvēģiete Ingrīda Lannmarka Tandrevolla, kura piektdien ieņēma 12.vietu un ir sakrājusi 695 punktus, 657 punkti ir francūzietei Žistīnei Brezā-Bušē, kura piektdien ar sešām kļūdām šaušanā ieņēma 42.vietu, bet 631 punkts - Vitoci.

Sanita Buliņa ar 19 punktiem ir 67., bet Bendika ar sešiem punktiem - 81.vietā.

Pagājušajā sezonā Pasaules kausa posmos tika aizvadītas trīs sacensības individuālajā distancē, taču tās visas bija klasiskās - 15 kilometru garumā. Bendika startēja divās no tām, Kontiolahti ierindojoties 44.vietā un Estešundā ieņemot 75.vietu. Šīs sezonas pirmajās 15 kilometru distances sacensībās Estešundā Bendika nestartēja.

Tieši klasiskajā 15 kilometru distancē Bendika ir sasniegusi vienu no diviem labākajiem rezultātiem Pasaules kausa posmos, 2018./2019.gada sezonā Pokļukā ierindojoties piektajā vietā.

Sanita Buliņa šosezon Estešundā ieņēma 57.vietu, bet iepriekšējā sezonā divos mačos Rūpoldingā un Kontiolahti viņa finišēja devītajā desmitā.

Sandra Buliņa Estešundā šīs sezonas sākumā ar sešām soda minūtēm finišēja 90.vietā, šādu pašu vietu iepriekšējā sezonā iegūstot Rūpldingā, bet Kontiolahti finišējot 75.vietā.

Pagājušajā sezonā Pasaules kausa posmos šajā disciplīnā uzvaras secīgi izcīnīja zviedriete Hanna Ēberja, kura šajā distancē svinēja uzvaru arī pasaules čempionātā, kā arī itālietes Liza Vitoci un Dorotea Vīrere.

Šosezon Estešundā uzvarēja Vitoci, apsteidzot divas Vācijas biatlonistes Francisku Preisu un Vanesu Foigtu.

Saīsinātajā individuālajā distancē pirmoreiz sportisti sacentās 2018./2019.gada sezonā. Vīriešu sacensībās 20 kilometru trases vietā mēro piecus kilometrus mazāk, bet sievietes 15 kilometru vietā veic 12,5 kilometru distanci. Par katru kļūdu šaušanā biatlonisti minūtes vietā saņem 45 sekunžu sodu, kas tiek skaitīts klāt rezultātam.

Sestdien notiks jaukto pāru un jauktā stafete, bet svētdien posms beigsies ar sacensībām distancē ar kopēju startu.

No 7. līdz 18.februārim Čehijas pilsētā Nove Mesto notiks pasaules čempionāts, bet nākamais Pasaules kausa posms februāra un marta mijā norisināsies Oslo.

Šosezon Pasaules kausa seriālā ir deviņi posmi, kristāla globusus dalot marta vidū Kanādas trasē Kenmorā. Eiropas meistarsacīkstes no 21. līdz 28.janvārim notiks Slovākijas trasē Osrblī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi