Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas kērlingistes piekāpjas Skotijai, visas cerības uz Itālijas klupienu

Latvijas sieviešu kērlinga izlase trešdien otrajā dienas spēlē Leivārdenā piedzīvoja zaudējumu 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas mačā, taču vēl saglabā izredzes izcīnīt vietu labāko četriniekā. Latvija ar 5:9 piekāpās Skotijai.

Skotija pirmajā endā neguva punktus, bet otrajā ar pēdējo akmeni izcīnīja divus, kuriem trešajā pievienoja vienu un panāca 3:0. 

Latvija pirmos punktus mačā izcīnīja ceturtajā endā, samazinot deficītu līdz vienam punktam (2:3). Tomēr pretinieces pirms lielā pārtraukuma atkal nodrošināja trīs punktu pārsvaru (5:2). 

Astotajā endā Latvijas izlases gūtie divi punkti vēlreiz pietuvināja līdz viena punkta starpībai (5:6), saglabājot iespēju uzvarēt. Diemžēl devītajā endā Skotijas sportistes guva trīs punktus un panāca 9:5. 

Šī uzvara Skotijai deva ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm, taču, lai Latvijai vēl būtu iespēja nodrošināt sev vietu Pekinas olimpiskajās spēlēs, Itālijas izlasei jāzaudē Skotijai. Tādā gadījumā Latvijai un Itālijai būs vienāds uzvaru un zaudējumu skaits, tomēr savstarpējā cīņā Latvijas kērlingistes bija pārākās, tāpēc kopvērtējumā varētu ieņemt ceturto vietu un turpināt cīņu par dalību olimpiskajās spēlēs.

Jau ziņots, ka iepriekšējās spēlēs Latvija ar 4:10 zaudēja Dienvidkorejai, ar 8:4 uzvarēja Itāliju, ar 8:6 pieveica Igauniju, ar 8:7 - Turciju un ar 9:6 - Čehijas komandu, bet piekāpās Japānai ar 1:9 un Vācijai ar 7:8.

Komandas vispirms izspēlēs apļa turnīru. Pirmo ceļazīmi uz Pekinu izcīnīs pirmās vietas ieguvējas pēc pamatturnīra beigām. Otrās un trešās vietas mača uzvarētājas iegūs otro ceļazīmi. Savukārt šīs spēles zaudētājām būs vēl viena iespēja izcīnīt ceļazīmi, sacenšoties ar pamatturnīra ceturto labāko komandu. Uzvarētājas kā pēdējās kvalificēsies 2022.gada Pekinas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Latvijas izlases sastāvs: Santa Blumberga-Bērziņa (skips), Evelīna Barone, Ieva Krusta, Ieva Rudzīte, Tīna Siliņa, treneris Ritvars Gulbis, trenera asistents Roberts Krusts.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi