Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Sportista gaitas noslēdzis kādreiz daudzsološais šorttrekists Roberto Puķītis (att. no labās), kuru piemeklēja veselības likstas

Latvijas šorttrekisti izvirzījuši mērķi 2022.gada olimpiskajās spēlēs cīnīties par medaļām

Latvijas šorttreka komanda izvirzījusi mērķi, sākot ar 2022.gada Pekinas olimpiskajām spēlēm, cīnīties par medaļām augstākā mēroga sacensībās, aģentūrai LETA atklāja izlases galvenā trenere Evita Krievāne.

Latvijas šorttrekā izstrādāta programma 2016.-2022.gadam, kurā par mērķi izvirzīts pakāpenisks sportistu progress un cīņa par medaļām augstākā līmeņa sacensībās.

"Esam centralizējuši Latvijas šorttreka programmu. Ar Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) līdzfinansējumu piesaistījām šorttreka speciālistu Stjuartu Horspūlu no Anglijas, kas mums palīdzēja šajā procesā. Līdz šim individuāli augsti panākumi bijuši tikai Haraldam Silovam," sacīja Krievāne. "Anglijas speciālists uzsvēra, ka labus mūsu sportistu rezultātus var garantēt centralizētas programmas izveide. Attīstītajās šorttreka valstīs sportisti sabrauc vienā pilsētā, kur trenējas vienoti un no viņiem tiek izveidota nacionālā izlase. Izveidot šādu sistēmu bija mūsu mērķis."

Šobrīd septiņi Latvijas šorttrekisti vienoti trenējas bāzē Jelgavā, turklāt lielākā daļa no viņiem joprojām ir junioru vecumā.

Kopā ar komandu kā tehniskais darbinieks ir arī kādreiz aktīvais šorttrekists Jēkabs Saulītis, kurš sportistiem palīdz arī treniņu procesā. Tiesa, pagājušajā nedēļā Vācijā notikušajā Pasaules kausa posmā viņš pirmoreiz pēc vairāku gadu pārtraukuma izgāja uz starta starptautiskās sacensībās, jo kāds no izlases dalībniekiem šajā posmā nevarēja piedalīties.

Savukārt sportista gaitas noslēdzis kādreiz daudzsološais šorttrekists Roberto Puķītis, kuru piemeklēja veselības likstas. Pirms trim gadiem viņš piedalījās Soču olimpiskajās spēlēs un guva 15.vietu 1500 metru distancē.

Iepriekšējā nedēļas nogalē notikušajā Pasaules kausa posmā Latvijas izlase pirmo reizi valsts šorttreka 20 gadu pastāvēšanas laikā startēja ar savu stafetes komandu, ierindojoties 12.vietā 19 valstu konkurencē.

"Uzsvaru liekam uz stafeti, bet individuālie rezultāti progresēs līdz ar to. Esot labiem panākumiem stafetes sacensībās, arī individuāli sportistiem būs labi rezultāti," uzskata Krievāne, kura šobrīd nevēlējās izcelt kādu īpaši talantīgu Latvijas šorttrekistu.

"Izstrādātā Latvijas šorttreka programma ir 2016.-2022.gadam. Mērķis pirms Pekinas olimpiskajām spēlēm ir izcīnīt medaļas Eiropas un planētas čempionātos, kā arī Pasaules kausa posmos. Ņemot vērā sporta veida specifiku, par to nav 100% garantijas, taču vēlamies stabili būtu pirmajā sešiniekā un trijniekā. Tas ir pie nosacījuma, ka programma tiek attīstīta un viss iet pareizajā virzienā. Šobrīd tam ir ir viss nepieciešamais," optimistiski noskaņota bija Krievāne.

Šajā nedēļas nogalē arī Minskā norisināsies Pasaules kausa posms, taču Latvijas sportisti tajā nestartēs. Krievāne atzina, ka tam ir racionāli iemesli, jo uz posmiem Eiropā aizbraukt ir krietni vienkāršāk nekā uz Baltkrieviju.

Top komentāri

Randy, BR-Deutschland & Latvija, €U
R
Meerkjis ir, lai veicas!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi