Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis
Martins Dukurs: "Korejā ir braucamā trase, kurā būs jāpacīnās par līnijām."

Martins Dukurs apgūst olimpisko trasi

Pirmās atziņas par 2018. gada olimpisko trasi Korejas pilsētā Phjončhanā ir ieguvis četrkārtējais pasaules čempions Martins Dukurs. "Pagaidām trase ir lēnāka, nekā prognozēts, taču viens ir skaidrs – tā būs braucamā trase, kurā jau tagad dažās vietās ir jāpacīnās par līnijām," Dienai no Phjončhanas skaidroja M. Dukurs. Šonedēļ skeletonisti un bobslejisti testē nākamo olimpisko spēļu trasi. Pasaules kausa (PK) izcīņas jaunā sezonā sāksies 2. decembrī Kanādas trasē Vistlerā, bet jau 4. novembrī Siguldā Eiropas kausa posmā startēs Latvijas komandas otrais sastāvs.

Pavasarī izlozes kārtībā izraudzītie bobslejisti un skeletonisti jau mēroja ceļu uz Phjončhanu, taču saldēšanas iekārtas tad nedarbojās un trases homogāciju pārcēla uz rudeni. Zaudētāji no trases izmēģinājuma braucienu pārcelšanas ir Latvijas bobslejisti, jo pavasarī uz Koreju bija aizbraucis arī Latvijas komandas vadošais pilots Oskars Melbārdis, kurš ieguva tikai vizuālu priekšstatu par trasi. Patlaban Oskars atgūstas pēc muguras operācijas, un šī iemesla dēļ viņš braukt trasē vēl nevar.

Skeletonists Martins Dukurs toties jau brauc Phjončhanā un padalās pirmajos iespaidos. "Otrajā virāžā ir vēl nekur nebijis profils un izejā bez problēmām var uzšaut pa dēļiem," pēc Martina teiktā, arī viņš pats jau uzbraucis uz trasi norobežojošajiem dēļiem. Un tas viss, kad ārā vēl ir silts. Trase pagaidām esot par 15 līdz 20 kilometriem lēnāka, salīdzinot ar ātrumiem, kādi paredzami olimpisko spēļu laikā. Korejieši arī nelabprāt daloties ar informāciju. Kā jau mājinieki to ir darījuši iepriekš, savā trasē centīsies iegūt priekšrocības. Savu labāko tehniku Martins ir atstājis mājās. 

Jaunas un cietas kamanas

Vasarā Dukuru nometnē norisinājās intensīvi tehniskās jaunrades darbi. Ļoti eksperimentālas kamanas ir uzbūvētas Tomasam Dukuram. "Ir vairāki interesanti mezgli, patiešām drosmīgi risinājumi, bet pagaidām izskatās, ka kamanas varētu būt sanākušas labas," par brāļa jauno skeletonu sacīja Martins. Arī viņam ir jaunas kamanas, kas jau notestētas Siguldas trasē. 

Visu rakstu lasiet piektdienas laikrakstā Diena!


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi