Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nākotne atkarīga arī no Dukuru lēmuma: Skeletonists Veinbergs mērķēs uz 2026. gada spēlēm

Janvāra sākumā Altenbergas trasē izcīnīta zelta medaļa Eiropas U-20 čempionātā, U-23 meistarsacīkstēs 3. vieta, bet Eiropas kausa ieskaitē 4. vieta. Ar to noslēgusies gana piepildīta un aktīva sezona, tāpēc šobrīd ir iespēja pievērsties mācībām, jo jau pavasarī gaidāmi 12. klases eksāmeni.

Treniņus vairākas reizes dienā un mācības ir iespējams savienot, taču bez disciplīnas un sevis piespiešanas neiztikt. Lai gan tuvākie plāni ir saistīti ar skeletonu, vienlaikus plānoju iegūt arī augstāko izglītību, lai nākotnē varētu domāt arī par savu uzņēmumu.

Iegūt iespēju trenēties

Lai varētu profesionālo nodarboties ar skeletonu, 14 gadu vecumā pārcēlos dzīvot uz Siguldu, kur arī pabeidzu 9. klasi. Tālāk turpināju mācības vidusskolā, bet, ņemot vērā, ka sezonas laikā ir gan agrais treniņš trasē un pēcpusdienā vēl viens zāles treniņš, palika aizvien sarežģītāk mācīties parastā skolā un trenēties. Savas korekcijas viesa arī pandēmija – nebija iespējams prognozēt, kad varēs mācīties skolā, gan būs attālinātās nodarbības. Bija liela nenoteiktība, tāpēc, sākoties 12. klasei, uzsāku mācības Eiropas Tālmācības vidusskolā. Pieņemot šādu lēmumu, bija iekšējs satraukums, jo ir eksāmenu gads, turklāt, arī vecāki vairākkārt pārjautāja, vai spēšu tikt galā, bet rezultātā risks ir ļoti attaisnojies.

Pēc sporta plānos uzņēmējdarbība

Šobrīd spēju savienot mācības un sportu, patiesībā, sekmes skolā ir pat uzlabojušās, kas ļoti iepriecina. Papildus tam ieguvu arī stipendiju, kas palīdz iegādāties jaunu ekipējumu un uzlabot treniņu procesu. Šī ir mana piektā sezona skeletonā un līdzšinējie sasniegumi mudina turpināt un darīt vēl vairāk. Vienlaikus apzinos, ka jāpabeidz arī skola, jo pēc tam vēlos turpināt mācības. Šobrīd domāju par uzņēmējdarbības studijām. Diemžēl, ar profesionālo sportu Latvijā ne vienmēr var nopelnīt tik daudz, grib gribētos, tāpēc nākotnē vēlos veidot savu uzņēmumu un bez izglītības neiztikt.

Ar mērķi uz 2026. gada olimpiādi

Uzņēmums gan ir tālākos nākotnes plānos, jo pagaidām galvenais fokuss ir uz sportu, kur man priekšā vēl daudz mērķu un vēl vairāk darba un treniņu. Līdz šī 2020. gada janvārim mans lielais mērķis bija "Lausanne2020" Jaunatnes olimpiskās spēles, kurās izcīnīju 2. vietu, šī brīža mērķis ir ziemas olimpiskās spēles, kas norisināsies 2026. gadā Milānā un Kortīnā d'Ampeco, Itālijā. Patiesību sakot, mērķis ir katrās sacensības startēt labāk, nekā iepriekšējās un domāju, ka tā ir ļoti daudziem sportistiem.

Iespējams, Pasaules kauss un ICC

Runājot par nākamo sezonu, jāsaka, ka pagaidām ir ļoti daudz neskaidrā un ļoti daudz kas atkarīgs no skeletonistu Dukuru lēmuma un plāniem. Nākamās sezonas plānos ir startēt pēc iespējas augstāka ranga sacensībās - Starpkontinentālā kausa izcīņā (ICC) un, iespējams, arī Pasaules kausā, kā arī dabūt pēc iespējas vairāk punktus, lai Pasaules rangā būtu pēc iespējas augstāk. Šogad ICC divu braucienu summā ierindojos 12. vietā, bet nākamgad, protams, gribētos nostartēt labāk.

Ar fokusu uz 12. klases eksāmeniem

Šobrīd, starpsezonas laikā, ir iespēja pārdomāt nākotnes mērķus un nokārtot visus kontroldarbus un pārbaudījumus mācībās. Priecājos, ka arī draugi no iepriekšējas skolas atceras par mani un aicina gan ekskursijās, gan uz Žetonu vakaru. Ļoti ceru, ka arī pandēmijas radītie sarežģījumi jau tuvākajā laikā mazināsies, lai būtu iespējams gan vienkāršāk ceļot, gan trenēties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi