Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pasaules čempioni ratiņkērlingā Rožkova un Lasmans gandarīti par izcīnīto godalgu

Pasaules čempioni ratiņkērlingā pāriem Poļina Rožkova un Agris Lasmans gandarīti par izcīnīto zelta godalgu.

Jau ziņots, ka Rožkova un Lasmans šajās meistarsacīkstēs izcīnīja Latvijas vēsturē pirmo medaļu kādā no kērlinga disciplīnām. Finālā Latvijas duets ar rezultātu 11:8 ekstra endā pārspēja ASV ratiņkērlingistus Pemu Vilsoni/Deividu Samsu.

Otrdien Latvijas ratiņkērlinga komanda atgriezās Latvijā. "Sajūta ir ļoti laba. Tagad priecājos, ka beidzot esam mājās. Jāatpūšas. Dienā bija pat četras spēles, kas prasīja lielu spēku. Paldies arī komandas biedriem un treneriem par nepieciešamo atbalstu un uzmundrinājumu," Latvijas Paralimpiskā komiteja (LPK) citē Lasmana teikto.

Rožkovs savukārt atzina, ka šajā čempionātā bija daudz problēmu. "Mans partneris Aleksandrs Dimbovskis, ar kuru bija jāstartē turnīrā jauktajiem pāriem, salauza abas kājas. Mēs bijām lielu enerģiju ieguldījuši, lai startētu kopā. Nācās ātri mainīt sastāvu. Treneris Erki Lilla paveica izcilu darbu - un mēs ar Agri beidzot saņēmām to, kas mums pienākas: zelta medaļu pasaules čempionātā. Apstākļi saveda mūs ar Agri sacensībās atkal kopā, un tas bija ļoti veiksmīgi," stāstīja Rožkova.

Pateicoties šai uzvarai, ir izcīnīti vērtīgi punkti atlasei uz 2026.gada ziemas paralimpiskajām spēlēm Milānā un Kortīnā. Kaut gan Starptautiskā Paralimpiskā komiteja (IPC) plāno apstiprināt atlases kārtību līdz marta beigām, provizoriskā informācija liecina, ka tiks ņemti vērā 2023. līdz 2025.gada čempionātu rezultāti. Tiek plānots, ka paralimpiskajām spēlēm kvalificēsies astoņi ratiņkērlinga jauktie pāri un desmit ratiņkērlinga komandas.

Vēl pirms čempionāta sākšanās komandu sacensību izlases pamatsastāva spēlētājs Dimbovskis piedzīvoja kritienu un salauza abus ceļgalus, līdz ar to viņam šis čempionāts beidzās nesākoties. Viņu aizvietoja Lasmans, kas bija vienīgais dalībnieks, kurš startēja abos čempionātos, kopumā deviņās dienās nospēlējot 22 mačus.

Rožkovai un Lasmanam čempionātā asistēja treneris Lills un trenera asistents Dimbovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi