Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rastorgujevs ar katastrofālu šaušanu paliek pēdējais sacensībās ar masu startu

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien Čehijas trasē Nove Mesto ieņēma pēdējo, 30.vietu Pasaules kausa septītā posma 12,5 kilometru sacensībās ar kopēju startu, bet uzvaru svinēja norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē.

Rastorgujevs vēl šorīt bija kā otrais rezervists svētdienas sacensībās, taču savu dalību atsauca Aleksandrs Loginovs un Juliāns Eberhards, kas alūksnietim deva iespēju piedalīties posma noslēdzošajos mačos.

Tiesa, jau pirmajā ugunslīnijā viņš šāva lēni un pieļāva trīs kļūdas, kā dēļ iekārtojās pēdējā vietā vairāk nekā pusotru minūti aiz vadošajiem biatlonistiem.

Nākamajā šaušanā latvietis neaizvēra vēl divus mērķus, taču pakāpās par pozīciju augstāk, bet vēl divas kļūdas trešajā ugunslīnijā viņu atmeta uz 30.vietu. Pēdējā ugunslīnijā Rastorgujevs kļūdījās tikai vienu reizi, taču ar to nebija gana, lai izbēgtu no pēdējās vietas.

Līderis pēc pēdējās šaušanas bija francūzis Emiljēns Žaklēns, kurš par 4,2 sekundēm bija priekšā J.T.Bē, kamēr pārējie sportisti bija drošā attālumā. Trīs soda apļus noslēpojušais J.T.Bē distancē apsteidza Žaklēnu un finišēja pēc 39 minūtēm un 32,7 sekundēm.

Precīzi šāvušais Žaklēns viņam finišā zaudēja 15,1 sekundi, bet vēl 9,9 sekundes lēnāks bija vācietis Arnds Paifers, kurš noslēpoja vienu soda apli.

Nepilnas trīs sekundes aiz goda pjedestāla bija ukrainis Dmitro Pidručnijs un norvēģis Ērlens Bjēntegords, bet pirmo sešinieku noslēdza viņa tautietis Juhaness Dāle.

Astoņas kļūdas pieļāvušais Rastorgujevs no J.T.Bē atpalika sešas minūtes un 9,5 sekundes. Trasē viņam bija otrais lēnākais slēpojums.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 853 punktiem ir svētdien 14.vietā finišējušais francūzis Martēns Furkads, otro vietu ar 810 punktiem ieņem J.T.Bē, bet trešais ar 800 punktiem ir vēl viens Francijas biatlonists Kentēns Fijons-Majē. Rastorgujevs ar 217 punktiem ieņem 27.vietu.

Pirms sezonas pēdējām sacensībām distances kopvērtējumā pirmais ar 228 punktiem ir J.T.Bē, tālāk ar 216 punktiem ir Fijons-Majē, bet pirmo trijnieku ar 203 punktiem noslēdz Furkads. Rastorgujevam masu startā iekrātie 27 punkti dod 33.vietu.

Pirms tam 12,5 kilometru distancē sacentās dāmas, uzvaru svinot norvēģietei Tirilai Ekhofai, kurai finiša laiks 34 minūtes un 0,8 sekundes. Otrās vietas ieguvēja Hanna Ēberja no Zviedrijas viņai zaudēja 25,3 sekundes, bet trešajā pozīcijā finišējusī vāciete Franciska Proisa bija 32,4 sekundes lēnāka. Visas trīs pirmā trijnieka sportistes noslēpoja pa vienam soda aplim katra.

Kopvērtējumā dāmām līdere ar 776 punktiem ir svētdien piekto vietu ieņēmusī itāliete Doroteja Vīrere, tālāk ar 707 punktiem ir Ekhofa, bet par diviem punktiem mazāk ir Ēberjai. Baiba Bendika ar 189 punktiem atrodama 35.vietā.

Masu startā pirmā ar 223 punktiem ir Vīrere, otro vietu ar 210 punktiem ieņem Ekhofa, bet trešā ar 200 punktiem ir Ēberja. Bendikai pasaules čempionātā iegūtie 23 punkti dod dalītu 38.pozīciju.

Jau ziņots, ka šajā Pasaules kausa posmā sprintā no latviešiem labākos rezultātus sasniedza Rastorgujevs, kurš ieņēma 22.vietu, un Bendika, kura bija 44.pozīcijā. Stafetē Latvijas vīri samierinājās ar priekšpēdējo vietu 26 komandu konkurencē.

Bažās par koronavīrusu Pasaules kausa posms Čehijā tika aizvadīs pie tukšām tribīnēm.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā ir deviņi posmi un pasaules čempionāts, kas februārī notika Antholcā-Anterselvā, Itālijā.

Pēc Nove Mesto posma šosezon notiks vēl divi Pasaules kausa posmi - Kontiolahti (Somija) un Holmenkollenē (Norvēģija), kur no 16. līdz 22.martam noslēgsies Pasaules kausa sezona.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi