Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rastorgujevs knapi tiek punktos Pasaules kausa posma sprintā

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs ceturtdien ieņēma 38.vietu Pasaules kausa astotā posma desmit kilometru sprinta sacensības.

Uzvaru izcīnīja norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē, kurš šāva nekļūdīgi, finišēdams pēc 22 minūtēm un 27,8 sekundēm.

Aiz viņa sekoja divi francūži - Martēns Furkads un Emiljēns Žaklēns, kuri zaudēja attiecīgi 21,1 un 22,3 sekundes. Furkads ceturtdien nodrošināja Mazo kristāla globusu sprintā.

Ceturto vietu ieņēma norvēģis Vetle Šostads Kristiansens, piektais bija uzvarētāja brālis Tarjejs Bē,  bet sesto vietu ieņēma vācietis Benedikts Dols, kurš vienīgais no pirmā sešinieka kļūdījās ugunslīnijā.

Rastorgujevs pirmajā šaušanā bija precīzs, bet otrajā neizvēra trīs mērķus, uzvarētājam zaudējot vienu minūti un 47,9 sekundes. Trasē viņam bija 14. ātrākais solis.

Aleksandrs Patrijuks noslēpoja vienu soda apli un zaudēja vairāk kā divarpus minūtes, kas deva 67.vietu, bet Roberts Slotiņš ar diviem nesašautiem mērķiem un teju trīsarpus minūšu deficītu bija 91.vietā 99 finišējušo sportistu konkurencē.

Sprintā Pasaules kausa vērtējumā ar 360 punktiem pirmais bija Furkads, otro vietu ar 324 punktiem ieņēma Furkada tautietis Kentēns Fijons-Majē, bet trešais ar 323 punktiem bija J.T.Bē. Rastorgujevs ar 100 punktiem bija atrodams 26.pozīcijā. 

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 880 punktiem ir Furkads, otrais ar 870 punktiem ir divos posmos nestartējušais J.T.Bē, bet trešais ar 814 punktiem ir Fijons-Majē. Rastorgujevs iekrājis 220 punktus un ir 29.vietā.

Rastorgujevs sezonu sprintā sāka ar 18.vietu sezonas pirmajā posmā Zviedrijas pilsētā Estešundā. Hohfilcenē sprintā viņš finišēja 39.vietā, Francijas trasē Legrānā-Bornānā šajā disciplīnā viņš ierindojās 36.vietā. Labi rezultāti Latvijas labākajam biatlonistam bija Vācijas trasēs, Oberhofā ierindojoties 18., bet Rūpoldingā - 16.vietā. Pēdējā posmā Čehijas trasē Nove Mesto Latvijas vīriešu izlases līderis ieņēma 22.vietu.

Pasaules čempionātā Itālijas trasē Antholcā-Anterselvā Rastorgujevs ar sešiem "pūdeļiem" ieņēma vien 70.vietu, nekvalificējoties iedzīšanai un padarot par neiespējamu kvalificēšanos disciplīnai ar kopēju startu. Savukārt Eiropas meistarsacīkstēs Minskā viņš sprintā kāpa uz goda pjedestāla, izcīnot otro vietu.

Slotiņš Estešundā sprintā ieņēma 95., Hohfilcenē - 100., Legrānā-Bornānā - 96., Oberhofā - 101. un Nove Mesto - 104.vietu. Pasaules čempionātā viņam šajā disciplīnā tika 84., bet Eiropas meistarsacīkstēs Minskā - 78.vieta.

Savukārt Patrijuks Estešundā sprintā ieņēma - 83., Hohfilcenē - 106., Legrānā-Bornānā - 90., Oberhofā - 92. un Rūpoldingā - 99.vietu. Tāpat viņam sprintā 89.vieta pasaules meistarsacīkstēs un 94.vieta Eiropas čempionātā Minskā.

Piektdien notiks sacensības sprintā sievietēm, sestdien - iedzīšanas sacensības, bet svētdien - jauktā pāru stafete un jauktā stafete.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā ir astoņi posmi un pasaules čempionāts, kas februārī notika Antholcā-Anterselvā, Itālijā.

Pasaules kausa sezonas noslēgums bija iecerēts nākamajā nedēļas nogalē Holmenkollenē, taču koronavīrusa izplatības dēļ mači tika atcelti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi