Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Rastorgujevs pēc triumfa klasikā startēs arī sprintā

Nedēļas nogalē Eiropas čempionātā (EČ) uz starta redzēsim Andreju Rastorgujevu, kurš trešdien ļoti pārliecinoši triumfēja 20 kilometru klasikā. Latvijas vadošais biatlonists pēc zelta medaļas izcīnīšanas par dalību sprintā nebija pilnībā pārliecināts, tomēr, apsverot vairākus apstākļus, izšķīries par piedalīšanos sacensībās, ko izmantos kā intensīvu treniņu un gatavošanos pēc divām nedēļām gaidāmajam pasaules čempionātam.

Sprintā alūksnietis startēs ar 35. numuru. Par uzvaru klasikā viņš teica, ka viss izdevies teju perfekti. "Sanāca ļoti labi. Kārtīgi gatavojāmies startam. Gan servisa brigāde nostrādāja, gan es izdarīju darbu varbūt ne par visiem 100 procentiem, bet tuvu tam," sarunā ar Dienu atklāja Rastorgujevs. "Ierodoties finišā, biju saguris, jo tomēr noslēpoju 20 kilometru. Bija patīkamas emocijas, ka beidzot izdevušās sacensības. Teju visu, ko varēju, izdarīju maksimāli. Bija prieks just, ka ļoti labi slīdēja slēpes."

Svētdien norisināsies jauktā pāru stafete, kurā, iespējams, redzēsim Rastorgujevu duetā kopā ar Baibu Bendiku, kurai tā varētu būt labākā izdevība nodrošināt Latvijas Olimpiskās vienības finansējumu arī nākamajai sezonai. Lai iekļūtu A sastāvā, jauktajā pāru stafetē jāfinišē labāko trijniekā. Pagājušogad Raubičos Eiropas čempionātā Latvijas duets ieņēma ceturto vietu. Rastorgujevs atklāja, ka, ja Bendika piedāvās startēt stafetē svētdien, viņš varētu piekrist aicinājumam. "Palīdzēšu, ja tas būs vajadzīgs."

10. februārī Pokļukā sāksies pasaules čempionāts. Tās būs sezonas galvenās sacensības. "Jūtu, ka tuvojos fiziskās kondīcijas virsotnei. Forma visu laiku kāpj uz augšu. Vienīgi prātīgi jātaupa spēki un pareizi jāpieiet tālākām darbībām." Pasaules čempionātā konkrētu mērķi Rastorgujevs neatklāja. "Protams, mērķi ir augstākie. Strādāju, lai pasaules čempionātā būtu labākajā kondīcijā ar maksimālu psiholoģisko nosvērtību un augstāko fizisko formu. Nesaku, ka uzvarēšu, bet gan ka mērķi būs visaugstākie."

Dušņikizdrojā Polijā piektdien sprintā vīriem no Latvijas startēs arī Aleksandrs Patrijuks (52. numurs), Roberts Slotiņš (61.), Edgars Mise (104.), Rūdis Balodis (131.) un Kirils Matjuhins (134.). No dāmām distancē dosies Baiba Bendika (34.), Sanita Buliņa (62.), Sandra Buliņa (79.) un Annija Keita Sabule (119.). 

Iedzīšanai kvalificēsies 60 labākie sportisti. Ļoti svarīgs starts būs Bendikai, kura klasikā pieļāva sešas kļūdas un ar otru ātrāko slēpojumu ieņēma 41. vietu. Šī varētu būt labākā iespēja nodrošināt vietu Latvijas Olimpiskās vienības A sastāvā salīdzinoši zemā konkurencē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi