Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Rastorgujevs sacensībās ar kopēju startu ieņem 25.vietu

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien Vācijas trasē Oberhofā notiekošajā Pasaules kausa (PK) septītajā posmā ieņēma 25.vietu savās sezonas pirmajā 15 kilometru distancē ar kopēju startu.

Tikmēr uzvaru pēdējā aplī nodrošināja norvēģis Tarjeijs Bē.

Rastorgujevs sacensības sāka lielās grupas beigu galā, taču pirmajā šaušanā guļus pieļāva uzreiz trīs kļūdas, kas atmeta uz pēdējo vietu ar 27 sekunžu deficītu aiz priekšpēdējās pozīcijas. Otrajā aplī viņš nepietuvojās konkurentiem, bet nākamajā ugunslīnijā pieļāva vienu kļūdu, kas ļāva iegūt vairs tikai četru sekunžu atpalicību no 29.vietas.

Līdz nākamajai šaušanai viņš vienu vietu atguva un šāva nekļūdīgi, kas ļāva pacelties uz 27.pozīciju. Trasē viņš atguva vēl vienu vietu, taču viens neaizvērts mērķis lika atgriezties 27.vietā. Tiesa, pēdējā aplī latvietis atguva divas vietas un finišēja 25.pozīcijā.

Pirms pēdējās šaušanas līderis bija T.Bē, kurš par nepilnām 13 sekundēm apsteidza piecu biatlonistu grupu, kas, tāpat kā norvēģis, bija aizvērusi visus 15 iepriekšējos mērķus. T.Bē kļūdījās vienreiz, bet pirmo trijnieku divu sekunžu robežās veidoja trīs sportisti, kuri pievienoja vēl piecus sašautus mērķus - šveicietis Benjamins Vegers, kā arī austrieši Simons Eders un Fēlikss Laitners.

T.Bē pēc soda apļa veikšanas atpalika nepilnas deviņas sekundes, bet bija ātrākais pēdējā, piektajā, aplī un svinēja uzvaru, finišēdams pēc trasē pavadītām 37 minūtēm un 41,9 sekundēm. Laitners atpalika 3,6 sekundes, bet Vegers zaudēja 7,8 sekundes.

Piecas sekundes aiz goda pjedestāla palika itālis Lukass Hofers, tālāk sekoja Eders, bet pirmo sešinieku noslēdza krievs Matvejs Jeļisejevs.

Rastorgujevs uzvarētājam zaudēja divas minūtes un 19,1 sekundi. 

Ceturtajā posmā Hohfilcenē, kur notika sezonas pirmās sacensības ar kopēju startu, Rastorgujevs nestartēja, bet uzvaru svinēja vācietis Arnds Paifers. Trešdien sprintā sasniegtā 12.pozīcijā ļāvusi alūksnietim kvalificēties sezonas otrajām sacensībām ar kopēju startu.

Tieši šajā disciplīnā Rastorgujevs izcīnījis vienu no saviem diviem goda pjedestāliem Pasaules kausā, 2016./2017.gada sezonā Oslo finišējot otrais. Sezonu pirms tam viņš Kenmoras posma masu startā bija piektais.

Trešdien sprintā izcīnītā 12.vieta Rastorgujevam ir sezonas labākais rezultāts. Latvijas vadošā biatloniste Baiba Bendika ceturtdien sprintā palika 48.pozīcijā un masu startam, kas šodien sāksies plkst.16, nekvalificējās.

Sezonas turpinājumā iecerēts Pasaules kausa etaps Antholcā. Februārī pasaules čempionātu uzņems Pokļuka, pēc tam būs divi Pasaules kausa posmi Nove Mesto, bet sezonas izskaņa paredzēta marta otrajā pusē Oslo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi