Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Starta gatavībā četrinieki

Sandis Prūsis: Es ceru, ka būs cīņa vismaz par bronzu.

Šosezon sasniegtie rezultāti vieš optimismu pirms sezonas galvenā starta. Sestdien un svētdien Vācijas trasē Vinterbergā bobslejisti spēkosies pasaules čempionātā četrinieku konkurencē. Latvijas ekipāžas pilotēs Emīls Cipulis un Jēkabs Kalenda. 

Pirms Vinterbergas bobsleja karavāna piestāja citā Vācijas trasē Altenbergā, kur Pasaules kausa (PK) posma sacensībās Cipuļa četrinieks ar titulēto vācieti Frančesko Frīdrihu un viņa stūmējiem pēc uzrādīta absolūti vienāda rezultāta divu braucienu summā dalīja pirmo vietu. PK kopvērtējumā arī abi piloti ir vadošajās pozīcijas, Frīdriham ieņemot pirmo, bet Cipulim – otro vietu. Pasaules 2023. gada čempionātā Sanktmoricā Frīdrihs četrinieku konkurencē uzvarēja, savukārt Cipulis ar britu Bredu Holu dalīja otro vietu.

Sacensību priekšvakarā Latvijas izlases galvenais treneris Sandis Prūsis bija izvairīgs. "Treniņos jau viss ir kā parasti – vieni stumj ar pusspēku, citi atkal ar pilnu jaudu, tāpēc tālejošus secinājumus ir grūti izdarīt." Viens gan esot skaidrs, ka galvenie pretendenti uz medaļām atkal būs mājinieki vācieši. Divnieku sacensībās uzvarēja Frīdrihs, kurš jau astoto reizi kļuva par pasaules čempionu šajā disciplīnā. Otrais bija Vācijas nākotnes cerība Adams Amūrs, bet trešais – sezonu lielisku aizvadošais Johanness Lohners, kas PK kopvērtējuma līderpozīciju zaudēja tikai tāpēc, ka nestartēja Altenbergas posmā. Treniņbraucienos labus rezultātus uzrāda arī Hols. Kamanas labi slīd itālim Patrikam Baumgartneram un amerikānim Frenkam del Dukam.

Latvijas ekipāžas ar mainīgām sekmēm veikušas treniņbraucienus. "Šonedēļ Vinterbergā ir neraksturīgi laikapstākļi. Parasti šeit līst, bet pēdējās dienās spīd saule un trase ir ļoti ātra. Vairāku valstu ekipāžas treniņbraucienos atkal krita. Mūsējiem īsti labi nesekmējās ar devītās virāžas izbraukšanu, bet jādomā, ka sacensībās viss būs kārtībā. Es ceru, ka cīņa būs vismaz par trešo vietu," norādīja Prūsis.

Divnieku sacensībās Cipulis ieņēma sesto vietu, savukārt ar paaugstinātu temperatūru startējošais Kalenda otrajā braucienā kamanas apvēla uz sāniem. "Ar veselību viņam viss ir kārtībā, bet es domāju, ka ne jau Kalendas sniegums interesēs līdzjutējus. Galvenā uzmanība būs pievērsta Cipulim," Prūsis atgādināja, ka bobslejistu paveiktais pasaules čempionātā vispirms jau tiks vērtēts pēc pirmās ekipāžās ieņemtās vietas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi