Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tuvumā medaļai

Baiba Bendika pasaules čempionātu noslēdz ar devīto vietu.

Izcilu sniegumu līdz pēdējai šaušanai masu startā svētdien demonstrēja biatloniste Baiba Bendika. Ceturtajā ugunslīnijā viņa ieradās vadībā kopā ar austrieti Līzu Terēzu Hauzeri. Lielisko iespēju izcīnīt medaļu Bendikai liedza divi nesašauti mērķi.

Pirmās trīs šaušanas latviešu biatloniste masu startā bija veikusi perfekti. Ceturtajā aplī viņa bija vadībā kopā ar Hauzeri, bet nepilnas 19 sekundes vēlāk sekoja norvēģiete Tirila Ekhofa. Diemžēl pēc divām kļūdām pēdējā ugunslīnijā latviete, izslēpodama no soda apļiem, bija atkritusi uz astoto pozīciju. 

Masu startā uzvarēja Hauzere, kura šāva perfekti. Austrietei tā ir pirmā zelta medaļa pasaules čempionātā. Bendika finišēja devītajā vietā minūti un 14,3 sekundes pēc uzvarētājas. Latviešu biatlonistei trasē bija 12. ātrākais solis, bet pēdējo apli pēc diviem soda apļiem viņa veica ar 22. rezultātu. Devītā vieta ir atkārtots visu laiku labākais Latvijas sieviešu biatlona rezultāts pasaules čempionātā. Pērn Bendika bija devītā arī iedzīšanā. Masu startā latviete knapi iekļuva, kvalificējoties priekšpēdējā. Pasaules kausa kopvērtējumā viņa ir pakāpusies uz 42. vietu, tomēr jāņem vērā, ka sezonas sākumā Covid-19 dēļ nācās izlaist vairākus startus.

Pēc dāmām masu startā devās vīri. Tajā Andrejs Rastorgujevs neaizvēra piecus mērķus. Pieļāvis divas kļūdas pirmajā šaušanā, viņš atkrita uz 28. vietu. Nākamajās ugunslīnijās Rastorgujevs katrā pieļāva pa vienai kļūdai. Finišu viņš sasniedza 22. pozīcijā.

Fenomenālu debijas pasaules čempionātu aizvadīja norvēģis Sturla Holms Lēgreids, kurš Pokļukā izcīnīja četras zelta medaļas – klasikā, masu startā, vīru stafetē un jauktajā (2+2) stafetē. Pasaules kausa kopvērtējumā vadību saglabā Juhanness Tinness Bē, bet Lēgreids atrodas vien 32 punktu attālumā. Rastorgujevs, pateicoties sniegumam Pokļukā, ir atgriezies Top 30. Ar 212 punktiem viņš ieņem 27. vietu.

Sestdien tika aizvadītas stafetes. Ne Latvijas dāmu, ne vīru kvartets finišu nesasniedza. Dāmām spraigā cīņā uzvarēja Norvēģijas komanda. Latvijas meitenes par apli tika apsteigtas otrajā posmā, kuru veica Annija Keita Sabule, bet pirms viņas startēja Sanita Buliņa. Pēdējos divos posmos bija iekļauta Inese Golubeva, kurai nesanāca debitēt pasaules čempionātā, un Bendika. Latvija ieņēma 22. vietu 23 valstu konkurencē, apsteidzot Dienvidkoreju. 

Vīri par apli tika apdzīti trešajā posmā. Aleksandram Patrijukam, Edgaram Misem un Robertam Slotiņam stafeti Rastorgujevam, kurš bija ielikts pēdējā posmā, neizdevās nodot. Latvija ieņēma 22. vietu un apsteidza Beļģiju, Kazahstānu, Poliju, Lietuvu un Dienvidkoreju. Par čempioniem kļuva Norvēģija. 

Pasaules čempionāts līdz ar to ir noslēdzies. Nākamais Pasaules kausa posms būs Nove Mesto, kur 4. martā pirmās startēs dāmu stafetes komandas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi