Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Upītei/Ozoliņai pasaules čempionātā kamaniņu sportā ceturtā vieta, Bots/Plūme piektie

Latvijas divnieks Anda Upīte/Sanija Ozoliņa sestdien Oberhofā pasaules čempionātā kamaniņu sportā izcīnīja ceturto vietu, bet Marta Robežniece/Kitija Bogdanova un Viktorija Ziediņa/Selīna Zvilna ieņēma attiecīgi astoto un desmito vietu. Tikmēr vīru divnieku sacensībās Mārtiņš Bots/Roberts Plūme ieņēma piekto vietu, bet Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts - 12.vietu. Savukārt dāmām Kendija Aparjode ieņēma astoto vietu, 11.vietā finišēja Elīna Ieva Vītola, 13.vietā - Sigita Bērziņa, bet Frančeska Bona ieņēma 25.vietu.

Titulu aizstāvēja vācietes Jesika Dēgenharta un Šaiena Rozentāla, kuras arī otrajā braucienā sasniedza jaunu trases rekordu (38,796 sekundes), divu braucienu summā sasniedzot laiku minūte un 17,619 sekundes.

Viņa par 0,126 sekundēm pieveica austrietes Selīnu Egli un Laru Mihaelu Kipu un par 0,187 sekundēm - itālietes Andreu Feteri un Marionu Oberhoferi, kuras uzlaboja savu starta rekordu (7,840 sekundes).

Upīte/Ozoliņa arī otrajā braucienā sasniedza ceturto labāko laiku, divu braucienu summā čempionēm zaudējot 0,554 sekundes, bet par 0,258 sekundēm apsteidzot tuvākās sekotājas itālietes Nadju Falkenšteineri un Annalēnu Hūberi.

Sesto vietu ieņēma amerikānietes Ševona Forgena un Sofija Kērkbija.

Robežniece/Bogdanova ierindojās astotajā vietā, vācietēm zaudējot 0,987 sekundes, bet Ziediņa/Zvilna kļūdījās trases lejasdaļā, ieņemot desmito vietu 15 divnieku konkurencē 1,207 sekundes aiz čempionēm.

Jau ziņots, ka pēc pirmā brauciena vadībā bija pasaules čempiones vācietes Jesika Dēgenharta un Šaiena Rozentāla, kuras sasniedza jaunu trases rekordu - 38,823 sekundes.

Viņas par 0,015 sekundēm apsteidza austrietes Selīnu Egli un Laru Mihaelu Kipu un par 0,066 sekundēm - itālietes Andreu Feteri un Marionu Oberhoferi.

Upīte/Ozoliņa līderēm zaudēja 0,238 sekundes, Ziediņa/Zvilna - 0,449 sekundes un Robežniece/Bogdanova - 0,513 sekundes.

Sieviešu divniekiem debitējot Pasaules kausa sacensībās, latvietes nestartēja posmos Ziemeļamerikā. Eiropā Upīte un Ozoliņa vispirms bija ceturtās Insbrukā, bet pēc tam - pirmās un otrās Siguldā. Pārējās divas Latvijas ekipāžas līdz šim startēja Pasaules kausā junioriem, izcīnot godalgotas vietas.

Latvijas divnieks Mārtiņš Bots/Roberts Plūme sestdien Oberhofā pasaules čempionātā kamaniņu sportā ieņēma piekto vietu, bet Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts - 12.vietu.

Uzvaru izcīnīja vācieši Toni Egerts un Saša Benekens, kuri divus braucienus veica minūtē un 23,517 sekundēs.

Viņi par 0,171 apsteidza tautiešus Tobiasu Vendlu un Tobiasu Arltu un par 0,192 sekundēm - austriešus Janniku Milleru un Arminu Fraušeru.

Arī ceturto vietu ieņēma austrieši Tomass Šteijs un Lorencs Kollers, čempioniem piekāpjoties 0,390 sekundes.

Bots/Plūme ierindojās piektajā vietā, uzvarētājiem zaudējot 0,485 sekundes, bet sešinieku noslēdza labākais Itālijas divnieks Emanuels Rīders/Simons Kaincvaldners.

Ševics-Mikeļševics/Krasts aizvadīja sliktu braucienu, atkāpjoties uz 12.vietu un uzvarētājiem zaudējot 1,239 sekundes.

Jau ziņots, ka pirmajā braucienā Bots/Plūme līderiem vāciešiem Toni Egertam un Sašam Benekenam zaudēja 0,245 sekundes.

Otrais bija Austrijas divnieks Janniks Millers/Armins Fraušers, kas no vāciešiem atpalika 0,109 sekundes, otrs vācu divnieks Tobiass Vendls/Tobiass Arlts - par 0,163 sekundēm, bet ceturtie bija austrieši Tomass Šteijs un Lorencs Kollers, atpaliekot no līderiem par 0,2 sekundēm.

Ševics-Mikeļševics/Krasts 20 divnieku konkurencē pēc neveiksmīga brauciena ieņēma 11.vietu 0,464 sekundes aiz līderiem.

Bots/Plūme sezonas veiksmīgāko nogriezni aizvadīja gada pirmajās divās nedēļas nogalēs, kad Siguldā Pasaules kausa posmos vispirms svinēja uzvaru, bet pēc tam izcīnīja sudraba medaļas. Arī Ševics-Mikeļševics/Krasts mājas trasē parādīja vislabākos rezultātus, izcīnot attiecīgi piekto un trešo vietu.

Kendija Aparjode sestdien Oberhofā pasaules čempionātā kamaniņu sportā ieņēma astoto vietu, 11.vietā finišēja Elīna Ieva Vītola, 13.vietā - Sigita Bērziņa, bet Frančeska Bona ieņēma 25.vietu, bet pasaules U-23 čempionāta vērtējumā latvietes finišēja goda pjedestāla pakājē.

Šā gada Eiropas čempione Berreitere pirmoreiz kļuva par pasaules čempioni, finišējot pēc minūtes un 23,991 sekundes.

Viņa apsteidza citas mājinieces - par 0,058 sekundēm - trīskārtējo pasaules čempioni Jūliju Taubicu un par 0,116 sekundēm - šā gada pasaules čempioni sprintā Dajanu Eitbergeri.

Ceturtā finišēja austriete Madeleina Egle (+0,177), piektā - vēl viena vācu sportiste Merle Frēbela (+0,212), sestā - austriete Liza Šulte (+0,381).

Andrea Fetere no Itālijas ieņēma septīto vietu, bet Aparjode bija astotā, čempionei zaudējot +0,661 sekundi.

Vītola ierindojās 11.vietā (+0,742), Bērziņa - 13.vietā (+0,857), bet Frančeska Bona ieņēma 25.vietu.

Pasaules U-23 meistarsacīkšu vērtējumā uzvarēja Frēbela, kuras rezultāts ir minūte un 24,203 sekundes.

Viņa par 0,169 sekundēm apsteidza Šulti un par 0,460 sekundēm - vēl vienu austrieti Hannu Proku.

Ceturto vietu, uzvarētājai piekāpjoties 0,530 sekundes, ieņēma Vītola, piektā bija Bērziņa (+0,645), bet Bona ierindojās 13.vietā 17 konkurentu vidū.

Jau ziņots, ka labāko laiku pirmajā braucienā sasniedza vācietes Anna Berreitere un Jūlija Taubica, kura komandasbiedrenei zaudēja 0,074 sekundes.

Trešo vietu, līderei zaudējot 0,076 sekundes, ieņēma austriete Madeleina Egle.

Vītola līderei zaudēja 0,351 sekundi, Aparjode aiz līderes bija 0,355 sekundes, Bērziņa - 0,426 sekundes un Frančeska Bona, kura netika labāko 20 skaitā, kas turpinās sacensības otrajā braucienā, - 1,076 sekundes.

Šosezon par Latvijas sieviešu komandas pirmo numuru bija kļuvusi Vītola, kura labākos rezultātus sasniedza arī mājas trasē, Siguldā izcīnot otro un trešo vietu.

Oberhofā pieaugušo konkurencē līdz šim vislabāk bija startējusi Aparjode, kura pirms divām sezonām izcīnīja trešo vietu.

Svētdien norisināsies sacensības vīriešu vieniniekiem, un godalgas tiks dalītas komandu stafetē.

Vācijā notiks arī nākamie divi Pasaules kausa posmi - Altenbergā (no 3. līdz 5.februārim) un Vinterbergā (no 10. līdz 12.februārim). Nedēļu vēlāk astotais posms notiks Šveices trasē Sanktmoricā, bet sezonas noslēgums iecerēts nedēļu vēlāk Vinterbergā, kur sportisti atkārtoti sacentīsies no 24. līdz 26.februārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Daugaviņš: Kluba sezonas beigas bija vilšanās

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš pirmdien sarunā ar žurnālistiem sacīja, ka sezonas izskaņa klubā bija liela vilšanās, jo neizdevās izcīnīt čempionu titulu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi