Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Vītola piektā Eiropas čempionātā kamaniņu sportā; par čempioni kļūst austriete Egle

Latvijas sportiste Elīna Ieva Vītola sestdien Austrijā Eiropas čempionātā Pasaules kausa kamaniņu sportā posma ietvaros ieņēma piekto vietu, Eiropas čempionāta vērtējumā Kendija Aparjode finišēja astotā, Sigita Bērziņa - 12. un Zane Kaluma - 16.vietā, bet par uzvarētāju kļuva mājiniece Madeleine Egle.

Labāko rezultātu pirmajā braucienā sasniedza mājiniece Egle - 39,599 sekundes.

Vītola aizvadīja labu braucienu, ieņemot piekto vietu un Eglei zaudējot 0,186 sekundes.

Blakus pirmā brauciena rezultātu sarakstā ierindojās Aparjode (+0,343) un Bērziņa (+0,370), sasniedzot attiecīgi 12. un 13.rezultātu.

Kaluma ieņēma 21.vietu, Eglei zaudējot 0,577 sekundes.

Otro vietu pēc pirmā brauciena ieņēma vāciete Jūlija Taubica (+0,023), trešo - vēl viena Vācijas sportiste Anna Berreitere (+0,148), ceturtā bija mājiniece Liza Šulte (+0,156), bet 19 sekundes tūkstošdaļas no Vītolas, ieņemot sesto vietu, atpalika amerikāniete Samere Bričere.

Otrajā braucienā Vītola kļūdījās trases lejasdaļā, saslīdot kamanām un ietriecoties trases apmalē. Tas Latvijas sportistei Pasaules kausa vērtējumā deva 11.vietu braucienā un astoto - abu braucienu summā, Eiropas meistarsacīkšu vērtējumā izcīnot piekto vietu aiz trim ASV sportistēm. Vītola uzvarētājai zaudēja 0,486 sekundes.

Aparjode otrajā braucienā sasniedza 13.rezultātu, summā ieņemot 11.vietu Pasaules kausa vērtējumā un astoto Eiropas čempionātā. Viņa uzvarētājai zaudēja 0,678 sekundes.

Bērziņa otrajā braucienā sasniedza 15.rezultātu, 15.vietu ieņemot arī Pasaules kausa posmā, bet finišējot 12.vietā Eiropas meistarsacīkstēs. Viņa Eglei piekāpās 0,747 sekundes.

Kaluma otro braucienu veica ar 21. ātrāko laiku, šādu vietu ieņemot arī divu braucienu summā, bet Eiropas čempionāta vērtējumā viņa izcīnīja 16.vietu. Eglei viņa zaudēja 1,078 sekundes.

Egle bija ātrākā abos braucienos, trasē pavadot minūti un 19,200 sekundes. Viņa par 0,024 sekundēm apsteidza Taubicu un par 0,239 sekundēm - Berreiteri, pirmoreiz kļūstot par Eiropas čempioni. Iepriekš viņas labākais rezultāts bija otrā vieta 2022.gadā Sanktmoricā.

Ceturto vietu Pasaules kausa posmā ieņēma amerikāniete Ešlija Fārkersone (+0,277), piekto - Šulte (+0,293), sesto un septīto - amerikānietes Emilija Svīnija (+0,402) un Samere Bričere (+0,478), bet Eiropas čempionāta vērtējumā sestā aiz Vītolas ierindojās Itālijas sportiste Verena Hofere (+0,555), kura Pasaules kausā finišēja devītā.

Piektdien Nāciju kausā piekto un sesto vietu ieņēma attiecīgi Kaluma un Bērziņa, abām iekļūstot PK sacensībās.

Frančeska Bona, kura pēc iekšējās atlases Nāciju kausā piedalījās bez iespējas kvalificēties PK sacensībām, sasniedza 11. ātrāko laiku 27 sportistu sacensībās.

Iepriekšējā sezonā decembra sākumā Īglsā notika pirmais Pasaules kausa posms. Vītola izcīnīja dalītu septīto vietu, Bērziņa - 12.vietu un Aparjode - 15.vietu. Savukārt Bona Nāciju kausā palika pirmā aiz kvalifikācijas strīpas.

Sestdien pamīšus divniekos sacentīsies sievietes un vīrieši. Plkst.12.55 pēc Latvijas laika sacensības uzsāks vīriešu divnieki, bet plkst.13.43 pirmo braucienu aizvadīs sievietes. Plkst.14.40 otro braucienu aizvadīs vīrieši, bet plkst.15.32 - sievietes.

Svētdien vieniniekos sacentīsies vīrieši, kā arī tiks aizvadīta komandu stafete.

Īglsā startē 19 Latvijas kamaniņu braucēji.

Vītola, Aparjode, Kristers Aparjods, Bots/Plūme, Ziediņa/Zvilna vietu Pasaules kausa sacensībās izcīnīja, pateicoties pēdējos trijos Pasaules kausa posmos iegūtajiem punktiem.

Sacensībām ir pieteiktas 20 valstu 111 kamanas - 35 sieviešu, 39 vīriešu, 15 sieviešu ekipāžu un 22 vīriešu ekipāžu konkurencē.

Pēc sacensībām Austrijā no 26. līdz 28.janvārim Vācijas trasē Altenbergā norisināsies 52. pasaules čempionāts, turpat vēl pēc nedēļas notiekot arī nākamajam Pasaules kausa posmam.

Pasaules kausa sezona tiks pabeigta ar diviem posmiem citā Vācijas trasē Oberhofā, bet pēdējie divi kausa posmi februāra beigās un marta sākumā norisināsies Siguldā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi