Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Ziemas sporta veidu federācijas un LOK vērš uzmanību plānotajam sporta budžetam 2025. gadā

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) kopā ar ziemas sporta veidu federācijām vērsušās pie Saeimas Sporta apakškomisijas ar aicinājumu pēc iespējas ātrāk sasaukt ārkārtas Sporta apakškomisijas sēdi, lai pārrunātu jautājumus saistībā ar sagatavošanās atbalstu un dalību XXV Ziemas Olimpiskajās spēlēs, kas no 2026. gada 6. līdz 22. februārim norisināsies Milānā – Kortīnā (Itālija).

Pēc šonedēļ notikušās Saeimas Sporta apakškomisijas sēdes, kurā tika prezentēts sporta budžets 2025. gadam, sešas ziemas sporta veidu federācijas – Latvijas Kamaniņu sporta federācija, Latvijas Bobsleja un skeletona federācija, Latvijas Hokeja federācija, Latvijas Slidošanas asociācija, Latvijas Slēpošanas federācija un Latvijas Biatlona federācija  kopā ar LOK aicina pārskatīt valsts sporta budžetu 2025. gadam kopā, kā arī 2025. gadā paredzētos budžeta līdzekļus, lai sagatavotu sportistus, komandas un delegāciju Ziemas Olimpiskajām spēlēm.

Latvijas Nacionālā hokeja izlase jau ir nodrošinājusi dalību gaidāmajās Ziemas Olimpiskajās spēlēs, savukārt visos pārējos ziemas sporta veidos šajā sezonā sākas Olimpisko spēļu kvalifikācija. Laicīga un stabila finansējuma nodrošināšana ir būtiska, lai sportisti ne vien sekmīgi kvalificētos, bet arī lai Latviju pārstāvētu pēc iespējas lielāka delegācija, kuras mērķis ir reprezentēt Latvijas valsti, kā arī cīnīties par godalgām, veicināt patriotisma sajūtas sabiedrībā un motivēt jaunatni un pieaugušos nodoties ikdienas sportiskām aktivitātēm. Skaidrība, stabilitāte  un pietiekošs finansējums sagatavošanās procesā ļautu sportistiem pilnvērtīgi koncentrēties uz kvalifikācijas normatīvu izpildi un gatavošanos startiem.

Mūsu sportisti ar saviem sasniegumiem nes Latvijas vārdu pasaulē un vieno sabiedrību ar savām uzvarām un rezultātiem. Ziemas Olimpiskās spēles ir būtisks notikums, kas iedvesmo un motivē, un tieši šobrīd ir kritiski svarīgi nodrošināt sportistiem nepieciešamos resursus, lai viņi varētu pilnvērtīgi sagatavoties un kvalificēties šiem svarīgajiem startiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi