Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Zirne un Kivlenieks finišā trijniekā Nāciju kausā pirms PK posma kamaniņās

Latvijas kamaniņu braucēji Ulla Zirne un Inārs Kivlenieks ceturtdien izcīnīja vietas trijniekā Nāciju kausa sacensībās pirms Leikpleisidas trasē ASV gaidāmā Pasaules kausa izcīņas piektā posma.

Kopā pamatsacensībās startēs 11 Latvijas sportisti, tām nekvalificējoties Kendijai Aparjodei, Kristapam Mauriņam un Rikam Kristenam Rozītim.

Dāmu konkurencē Zirne aizvadīja lielisku braucienu, trases vidusdaļā esot pārliecinoši vadībā, tomēr finišā guva otro vietu, par 0,068 sekundēm piekāpjoties vien itālietei Andrea Feterei.

Tikmēr Elīza Cauce izcīnīja ceturto vietu, piecas sekundes tūkstošdaļas aiz goda pjedestāla, bet tāpat droši iekļuva pamatsacensībās.

Savukārt neveiksmīgs brauciens izvērtās Kendijai Aparjodei, kura pieļāva lielu kļūdu trases beigu daļā un ierindojās 27.vietā starp 28 finišējušajām braucējām. Pamatsacensībās iekļuva 12 ātrākās sportistes, Aparjodei no šīs iespējas atpaliekot par trim sekundēm, tomēr pēc priekšpēdējās kontrolatzīmes viņa bija vēl 11.pozīcijā.

Starp vīriem labākais brauciens Nāciju kausā bija Kivleniekam, kurš sasniedza otru lielāko ātrumu trasē un guva trešo vietu, 0,291 sekundi aiz uzvarētāja krieva Semjona Pavļičenko. Tikmēr 11.vieta un vieta pamatsacensībās bija Artūram Dārzniekam, kurš arī aizvadīja stabilu braucienu un trases vidusdaļā vēl cīnījās par labāko sešinieku.

Savukārt attiecīgi 19. un 25.vietā palika Mauriņš un Rozītis, kuriem Pasaules kausa posms ies secen. Vīriem pamatsacensībās iekļuva 17 sportisti, Mauriņam no šādas iespējas atpaliekot par 0,143 sekundēm.

Zīmīgi, ka Soču olimpisko spēļu dalībnieks Mauriņš šosezon pamatsacensībām spējis kvalificēties tikai vienu reizi.

Tikmēr divnieku sacensībās Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs bija sestajā vietā, 0,517 sekundes aiz uzvarējušajiem itāļiem Kristiana Oberštolca un Patrika Grubera, kas jaunajiem sportistiem arī nodrošina vietu pamatsacensībās.

Starta Pasaules kausa posmā jau automātiski bija nodrošinājis Kristers Aparjods vīru konkurencē, tāpat kā Andris un Jura Šics, kā arī Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš starp divnieku ekipāžām.

Pasaules kausa pamatsacensībās kā pirmie trasē dosies divnieki, kuriem sacensības sāksies piektdien plkst.17 pēc Latvijas laika, kamēr otrajam braucienam starts tiks dots plkst.18.20. Sacensības tiešraidē varēs vērot kanālā "Best4Sport TV".

Brāļi Šici pagājušajā nedēļā Kalgari sasniedza Latvijas divnieku šosezon labāko rezultātu, izcīnot ceturto vietu.

Tikmēr vīru sacensības piektdien sāksies plkst.19.40 ar pirmo braucienu, bet otrais brauciens tiks aizvadīts plkst.21.15.

Sestdien sacentīsies dāmas, kā arī būs spēkošanās Sprinta kausā.

Ar Leikpleisidas posmu noslēdzas atlase Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, kur Latvija, visticamāk, piedalīsies ar maksimālo dalībnieku skaitu - trim vīriem, trim dāmām un divām divnieku ekipāžām.

Posms Leikplesidā būs pēdējais šogad, bet nākamais etaps norisināsies janvāra pirmajā nedēļā Kēnigszē trasē Vācijā.

Latvijas kamaniņu braucēji pēdējās trīs olimpiskajās spēlēs ir tikuši pie medaļām. Tā 2006.gadā Turīnā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu, kura Latvijai kļuva par pirmo ziemas olimpiskajās spēlēs kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt 2010.gadā Vankūverā pie sudraba divnieku sacensībās tika brāļi Andris un Juris Šici, bet 2014.gada Olimpiādē Sočos viņi ieguva bronzu divnieku sacensībās, kā arī trešie bija komandu stafetē kopā ar Rubeni un Elīzu Cauci (tobrīd Tīrumu).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi