Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

YouTube bērniem paredzēti kanāli demonstrē sadistisku saturu

Populārākajā interneta video vietnē YouTube pēdējā laikā, kā ziņo BBC, parādījušies video kanāli, kas, radot populārām multiplikācijas filmām līdzīgu saturu, demonstrē bērniem nepiemērotu saturu.

BBC rubrikas Trending žurnālisti konstatējuši, ka YouTube parādījies liels skaits multiplikāciju filmiņu, kas, imitējot populārus multfilmu varoņus, demonstrē saturu, kurš gados maziem skatītājiem varētu būt nepiemērots. 

Piemēram, video, kurā redzams bērnu vidū populāro multfilmu tēls cūciņa Peppa Pig, iesākas kā nevainīga bērnu multfilma, bet vēlāk kļūst par sadistisku video, kur ļauns zobārsts urbj visus cūciņas zobus, kamēr fonā dzirdama raudāšana. Jānorāda gan, ka šajos parodiju gadījumos animācija nav augstas kvalitātes un zīmējumi tikai virspusēji atgādina īstās multenes, taču, kā skaidro BBC, tas ir gana, lai apmuļķotu mazu bērnu un neuzmanīgus vecākus. Šādi video atrodami arī par populāro Disney multeni Ledus sirds (Frozen - eng.), Marvel supervaroņiem, piemēram, Zirnekļcilvēku, un daudziem citiem populāriem tēliem. 

Protams, internets ir pilns ar parodijām un skarba humora materiāliem, taču pārsvarā šo saturu var uzreiz atšķirt, kā arī YouTube algoritms to parasti neparāda sadaļās, kas paredzētas jauniem bērniem. Bieži arī virsrakstā ir norādīts, ka multfilma nav paredzēta bērniem. 

BBC žurnālisti secinājuši, ka kanāls Toys and Funny Kids Surprise Eggs, kas ir starp TOP 100 skatītākajiem kanāliem pasaulē, izplata lielu skaitu šādu video, kas ir rupji vai sadistiski un nav piemēroti bērniem. 

YouTube oficiālā komentārā norādīja, ka visi video, kas tiek atzīmēti kā neatbilstoši, tiek izvērtēti un vajadzības gadījumā dzēsti. Tāpat interneta video milzis aicināja vecākus izmantot lietotni YouTube Kids, kas paredzēta, lai piegādātu bērniem atbilstošu saturu. 

Zemāk skatāms viens no video, kura virsrakstā gan ir skaidri norādīts, ka saturs nav piemērots bērniem. Brīdinām, ka video redzama vardarbība:

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko