Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

AirPrint - bezvadu druka no iPhone vai iPad

Līdz ar OS 4.2. operētājsistēmas atnākšanu, iPhone un iPad lietotājiem ir pieejama iespēja drukāt uz AirPrint atbalstošiem printeriem. Pazīstot Apple izstrādājumus, tam būtu jānotiek vienkārši, tomēr pārbaudīsim!

AirPrint ir nosaukums tehnoloģijai, kas sniedz iespēju izdrukāt epasta vēstules, mājas lapas vai fotogrāfijas no iPhone vai iPad bez jebkādas pašu drukas iekārtu instalācijas. Noteikums pašām drukas iekārtām ir bezvadu savienojums un AirPrint atbalsts.

Saraksts ar drukas iekārtām, kas atbalsta AirPrint, spriežot pēc internetā pieejamās informācijas, šobrīd nav visai liels, taču arvien tiek papildināts. Sarakstā redzamas HP drukas iekārtas un testam tiek piedāvāts izvēlēties jaunu, iespējām bagātu “HP Photosmart Premium TouchSmart” drukas iekārtu. Printeris tiek atgādāts, izpakots un uzstādīts uz galda, vien pievienojot strāvas kabeli rozetei. Izmantojot skārienjūtīgu lodziņu, tiek sameklēti WiFi iestatījumi un ievadīta WiFi tīkla parole. Tiktāl esam.

iPhone tālrunī ar WiFi tīkla starpniecību tiek atvērta mājas lapa, izvēlnē tiek nospiests “Print”. Parādās lodziņš, kas liek izvēlēties kopiju skaitu un printeri. Pēc neilgas domāšanas printeris ir atradies. Spiežam “Print” un pēc brīža ārā iznāk mājas lapas drukas versija. Šeit jāpiezīmē, ka pirmajā reizē drukājot, process šķita nedaudz par lēnu, iespējams, iekārtam bija savā starpā jāiepazīstās vai arī printerim bija “jāiesilst”, jo jau nākamo reizi drukājot viss notika zibenīgi. Izslēdzot WiFi tālrunī, printeris “pazuda”, taču pieslēdzot atpakaļ, viss notika acumirklī un bez meklēšanas. Drukājot fotogrāfiju, automātiski tika paņemts papīrs no fotopapīru atvilktnes. Ātri un skaisti, bez attēlu kopēšanas datorā. Uz biroju atnākušam kolēģim, kam ir iPhone 4 tālrunis, šo procesu atkārtot izdevās tikpat viegli. Mājas lapu izdrukas nāk ārā salīdzinoši ātri, bildes lēnāk. Kvalitāte ir augsta. Zīmīgi, ka nekādus kvalitātes iestatījumus tālrunī izvēlēties nevar. Vai tas nozīmētu, ka “rezultāts ir teicams un nav ko tur mainīt”?

Savukārt no stacionārā PC datora, printeri izdevās “ieraudzīt” ar “Bonjour” palīdzību un pēc neilgas “instalācijas”, tas bija gatavs lietošanai. Šeit nekādus pārsteigumus novērot neizdevās. Printeris kā printeris - drukā. Ārēji šim printerim arī nav nekādu pazīmju, kas ļautu liecināt, ka tas atbalsta ePrint-AirPrint. Pieņemu ka nākotnē tādu būs arvien vairāk un drīz jau tas kļūs par standartu.

Prieki beigušies, jo nupat arī druka no mobilā tālruņa bez printera “instalācijas” vai atsevišķas norādīšanas ir kļuvusi par ikdienu, tomēr interesants ir pats printeris. Līdzīgi kā citām multifunkcionālām iekārtām, arī šim ir pieejams iebūvēts dokumentu skaneris.

Nosaukumā minētais “TouchSmart” burtiski nozīmē skārienjūtīgu ekrānu ar dažādām pieejamām aplikācijām, piemēram Picasa vai iepriekš sagatavotām veidlapām, kuras var pārlūkot uz ekrāna, pirms izdrukāt. Ar ekrāna palīdzību pieejams viss internets un izdrukas iespējams iegūt bez datora palīdzības. Interesanti, ka printerī ir ietvertas, piemēram Sudoku rūtis. Laika īsināšanai Tev ir izdruka ar Sudoku - dažiem no Jums varbūt tā mūs patīkama pārmaiņa atslodzei no darba, pīppauzes vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko