Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Clipper Creek piedāvā kompaktu elektroauto ātrās uzlādes risinājumu

Iespējams, Latvijas lēnā gatavošanās elektrisko automašīnu ieviešanai mums nāks par labu, jo kamēr mēs gaidām, tehnoloģijas kļūst lētākas un pieejamākas. Kamēr auto dīleri tikai sāk prognozēt elektrisko automobiļu parādīšanos Latvijas autoveikalos, infrastruktūras iekārtu ražotāji piedāvā risinājumus privātmāju īpašniekiem un uzpildes stacijām.

Clipper Creek tirgū piedāvā ātrās uzlādes risinājumu par 995 ASV dolāriem un apgalvo, ka tas ir pasaulē mazākais risinājums, ko privātmāju īpašnieki var iegādāties pa tiešo no ražotāja un uzstādīt ar pašu pieaicināta elektriķa palīdzību. Clipper Creek LCS-25 sver tikai 3 kilogramus un to var uzstādīt gan uz garāžas vai ēkas sienas vai pat atstāt, karājoties vadā uz grīdas. Jāpiebilst, ka šādai iekārtai nepieciešams 25A pieslēgums. Jaunā iekārta piedāvā teju divreiz lielāku uzlādes ātrumu, nekā auto komplektācijā esošie lēnās uzlādes risinājumi.

Tirgus eksperti prognozē, ka tuvākā gada laikā mēs redzēsim risinājumus, kurus auto īpašnieki varēs viegli iemest savā bagāžniekā, lai iegūtu iespēju uzlādēt savus elektriskos auto, piemēram, savās lauku mājās.

Igaunijā jau tiek veikta infrastruktūras izveide, valsts gatavojas elektrisko auto pieplūdumam gan no Skandināvijas kaimiņvalstīm, gan arī ir iegādājusies elektriskos auto dažādu sociālo funkciju nodrošināšanai, apmainot izmešu kvotas. Iespējams, Latvijā pastāv valsts gaiteņos izstrādāta vīzija šādas infrastruktūras attīstībai arī Latvijā, bet tikmēr manis aptaujātie auto dīleri tikai purina galvu, jo iegādāties var tikai hibrīda automobiļus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzeklis, kam visgrūtāk nedarīt neko

Apmācot Jaunskotijas pīļu retrīveru, var nākties iziet cauri visai attiecību gammai, bet Irinai Vozņukai un viņas Rino treniņi sagādā īstu azartu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko