Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Kaspersky Lab pirmais nozarē saņēmis apbalvojumu par «balto» sarakstu tehnoloģiju

Kaspersky Lab informē, ka tehnoloģija Dynamic Whitelist, kas ir iekļauta vairākos uzņēmuma izstrādājumos un nodrošina datora aizsardzību, izmantojot uzticamas programmatūras datubāzes, saskaņā ar neatkarīgās ekspertu organizācijas AV-Test testēšanas rezultātiem ir saņēmusi sertifikātu Approved Whitelisting Service.

Kaspersky Labir pirmais aizsardzības risinājumu izstrādātājs, kas ir saņēmis šādu sertifikātu.AV-Testeksperti atzinīgi novērtējaKaspersky Lab«balto» sarakstu tehnoloģijas uzticamības pakāpi un darbības ātrumu.

Pārbaudēs, kas notika no 2012.gada novembra līdz 2013.gada februārim,AV-Testspeciālisti veica piecu veidu testus, novērtējamo parametru vidū ietverot arī datubāzes lielumu, kvalitāti, ātrumu, viltus trauksmju līmeni un darbību režīmā «Noklusējuma aizliegums», kas nepieļauj «baltajā» sarakstā neiekļautu lietojumprogrammu palaišanu.

Lai veiktu testēšanu,AV-Testizmantoja savu datubāzi, kurā iekļauti aptuveni 20miljoni datņu, kas ietilpst dažādu plaši izplatītu programmu sastāvā. Lai pārbaudes apstākļus pietuvinātu īstenībai, programmu lejupielāde testēšanas gaitā tika veikta gan no ražotāju vietnēm, gan no citiem resursiem, caur kuriem varēja izplatīties novecojušas vai pārveidotas programmu versijas.

Kaspersky Labrisinājums uzrādīja labus rezultātus visos piecos pārbaudījumos. Piemēram, testēšanas gaitā tika pierādīts, kaKaspersky LabDynamic Whitelistdatubāze satur 97,5% no visa programmnodrošinājuma, kas saistīts ar korporatīvo sektoru, un 96% programmu, ko izmanto mājas lietotāji. Turklāt risinājums parādīja «zināšanas» par visām svarīgajām operētājsistēmasWindows 8datnēm. Vienlaikus sistēma nepieļāva nevienu viltus trauksmi — visas «tīrās» datnes un lietojumprogrammas tika identificētas pareizi.

«Ik dienu pasaulē parādās vairāk nekā 200tūkstoši kaitīgu programmu paraugu. Šādos apstākļos datora aizsardzību vienkāršāk un efektīvāk var nodrošināt, koncentrējoties uz pārbaudītu un «tīru» programmu datubāzi, nevis nepārtraukti papildināt kaitīgo programmu «melnos» sarakstus kaut vai tāpēc vien, ka kaitīgo programmu vienmēr būs daudz reižu vairāk nekā likumīgo,» stāstaKaspersky LabIzstrādājumu un tehnoloģiju globālās pozicionēšanas nodaļas vadītājs Vladimirs Zapoļanskis. «Mūs īpaši iepriecinaAV-Testsertifikāta saņemšana, jo tagad mūsu risinājuma uzticamību un efektivitāti ir apstiprinājuši neatkarīgi eksperti.»

KopumāKaspersky LabtehnoloģijasDynamic Whitelistdatubāzē ir ietverti vairāk nekā 700miljoni unikālu datņu. Šo datubāzi nepārtraukti papildina gan pats uzņēmums, gan vairāk nekā 300tā partneri — programmatūras ražotāji.

TehnoloģijaDynamic Whitelistir pieejamaKaspersky Labmājas lietotājiem domātajos izstrādājumos, tostarpKaspersky Anti-VirusunKaspersky Internet Security, kā arī korporatīvo tīklu aizsardzības risinājumāKaspersky Security for Business.

Ar testēšanas rezultātiem sīkāk var iepazīties TE>.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 27.09.2024.

Ķīnieši viltot porcelānu iemācījās 5000 gadu pirms porcelāna izgudrošanas Eiropā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko