Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

Naftas cenas krītas, biržu indeksi aug

Naftas cenas pasaules tirgū otrdien pazeminājās, jo ASV izplatījās ziņas, ka jēlnaftas pārstrādātāji ir palielinājuši ražošanas jaudu līdz astoņos mēnešos augstākajam līmenim, turklāt gaidāms, ka ASV valdības iknedēļas ziņojums varētu liecināt par valsts naftas produktu krājumu pieaugumu ceturto nedēļu pēc kārtas.

ASV biržu indeksi otrdien pieauga, un to izraisīja galvenokārt nekustamo īpašumu kompāniju akciju vērtības palielināšanās, reaģējot uz 13,5 miljardus ASV dolāru vērto ASV otra lielākā nekustamo īpašumu investīciju fonda "Archstone-Smith Trust" pārņemšanas darījumu.

Eiropas biržu indeksi otrdien palielinājās pirmoreiz trijās dienās, kad Lielbritānijas mobilo sakaru milža "Vodafone Group" labvēlīgās apgrozījuma prognozes veicināja arī citu telekomunikāciju akciju kāpumu un analītiķi ieteica investoriem iegādāties uzņēmumu "Royal Philips Electronics NV" un IMI vērtspapīrus.

ASV dolāra vērtība otrdien attiecībā pret Eiropas Savienības vienoto valūtu eiro pieauga, bet pret Japānas jenu -samazinājās.

Ņujorkas preču biržas NYMEX elektroniskajā sistēmā gaišās naftas WTI piegādes līgumu cena otrdien samazinājās līdz 63,15 ASV dolāriem par barelu, bet Londonas biržā ICE "Futures" "Brent" jēlnaftas piegādes līgumu cena kritās līdz 68,13 ASV dolāriem par barelu.

Indekss "Dow Jones Industrial Average" otrdien pieauga par 0,1% un bija 13521,34 punkti, "Standard & Poor\'s 500" auga par 0,16% līdz 1518,11 punktiem, savukārt indekss "Nasdaq Composite" palielinājās par 0,58% un bija 2572,06 punkti.

Eiropas lielāko uzņēmumu indekss "Dow Jones Stoxx 50" otrdien kāpa par 0,21% - līdz 3915,27 punktiem. Londonas biržas indekss FTSE pieauga par 0,55% un bija 6606,5 punkti, Frankfurtes biržā indekss DAX palielinājās par 0,54% un bija 7781,04 punkti, bet Parīzes biržā indekss CAC 40 samazinājās par 0,25% līdz 6056,39 punktiem.

ASV dolāra vērtība attiecībā pret eiro otrdien pieauga par 0,02% - līdz 1,34485 ASV dolāriem par eiro. Attiecībā pret Japānas jenu ASV dolāra vērtība kritās par 0,04% - līdz 121,66 jenām par ASV dolāru.

Zelta cena ASV tirgū otrdien pieauga par 0,4% - līdz 657,6 ASV dolāriem par Trojas unci.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses