Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

Ober Haus: Biroju telpas (2007.g. februāris)

Februārī biroju nomas tirgus bija aktīvs. Šobrīd aktīvām jābūt tām kompānijām, kuras vēlas sākt darbu savā jaunajā birojā jau šā gada vasarā vienā no pilsētas aktīvākajām daļām — Kasta ielas rajonā. Biroja ēkā GMP, Krasta ielā starp tirdzniecības centriem mc2 un Elkor centrs, atlikuši nedaudz vairāk kā 1000 m2.

Kopējā ēkas platība — 6000 m2. Šobrīd šādu klases biroju piedāvājums ir nepietiekošs un tie ir īpaši pieprasīti. Ēkā pilnībā atbilst mūsdienu prasībām — laba biznesa vide, mūsdienīgas komunikācijas, serviss, ko nodrošina ēkas apsaimniekotāji. GMP centrā biroju telpu nomas cenas ir 16—18 EUR/m2+2 EUR/m2par ēkas apsaimniekošanu.Vēl viena biroju ēka, kas ir salīdzinoši neliela, tomēr laba savā arhitektoniskā izpildījumā un tehniskajā risinājumā šobrīd top K.Ulmaņa gatves rajonā, Ziedleju ielā. Šo projektu plāno nodot ekspluatācijā šā gada aprīlī. Šajā projektā 1 m2nomas cena ir 18 EUR + 2 EUR/m2 ēkas apsaimniekošana. Ēkas kopējā platība — 1694 m2.Brīvības ielā 171 savam birojam būs iespējams nomāt telpas, sākot no 250m2. Nomas maksa — 16,50 EUR/m2 + 2,80 EUR/m2 apsaimniekošanas izdevumi.

Tirgū joprojām trūkst nelielas (40—60 m2) kvalitatīvas A vai B klases telpas.

B klases biroju īpatsvars tirgu joprojām ir vislielākais un tiek prognozēts, ka tuvākajā nākotnē nekas radikāli nemainīsies. Šādu biroju nomas maksas sastāda 13—17 EUR/m2 mēnesī.
Nomas maksas nedaudzajās Rīgā pieejamajās A klases biroju ēkās ir no 18 – 23 EUR/m2.

C klases biroji tirgū vairs netiek piedāvāti vai arī tiek piedāvāti tik maz, ka nomas līgumi tiek noslēgti, tieši vienojoties nomniekam ar iznomātāju.
Ēkas apsaimniekošanas izdevumi, kas jāmaksā papildus iznomātāja prasītai nomas maksai ir 1,50—2,80 EUR/m2.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses