Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Bezdarbs ir nedaudz samazinājies

Šā gada jūnijā faktiskā bezdarba līmenis Latvijā bija 6,3%, un salīdzinājumā ar maiju tas ir samazinājies par 0,2%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publiskotie darbaspēka apsekojuma dati.

Sieviešu bezdarba līmenis jūnijā samazinājās par 0,1% līdz 5,4%, bet vīriešu – par 0,3% līdz 7,2%. Savukārt Nodarbinātības valsts aģentūras šā gada jūnijā reģistrētā bezdarba līmenis bija 5,9%, un kopš maija tas ir samazinājies par 0,2%. Salīdzinot ar pagājušā gada jūniju, gan faktiskā, gan reģistrētā bezdarba līmenis ir nedaudz – par 1,5% – krities.

2022. gada jūnijā Latvijā bija 59,7 tūkstoši bezdarbnieku (25,5 tūkstoši sieviešu un 34,2 tūkstoši vīriešu), kas ir par 1,5 tūkstošiem mazāk nekā maijā un par 13,3 tūkstošiem mazāk nekā 2021. gada sestajā mēnesī. Vīriešu bezdarbnieku skaits šovasar mēneša laikā ir sarucis par 1,2 tūkstošiem, bet sieviešu – par 0,3 tūkstošiem.

Eiropas Savienībā (ES) vidējais bezdarba līmenis maijā bijis 6,1%, un bez darba bijuši kopumā 13,066 miljoni ES dalībvalstu iedzīvotāju. To atklāj ES statistikas biroja Eurostat apkopotie dati.

Augstāks bezdarba līmenis ES dalībvalstu vidū šā gada piektajā mēnesī fiksēts Spānijā (13,1%), Itālijā (8,1%), Zviedrijā (7,7%) un Francijā (7,2%), savukārt zemākais bezdarba līmenis reģistrēts Čehijā (2,5%), Polijā (2,7%), Vācijā (2,8%), kā arī Maltā (3,1%). (Jāpiebilst, ka nav ietverti dati par Grieķiju.)

Latvijā maijā bezdarba līmenis bija 6,5%, Igaunijā – 5,5%, bet Lietuvā – 6%, atsaucoties uz Eurostat, vēsta LETA.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses