Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Mikrofons Madonnai

Eksperts: Latvijas niša - lielas zināšanas un maza materiālu ietilpība.


"Mums vajadzīgs rezultāts par katru cenu," inovācijas mikrofonu izstrādē, ko likt pretim pasaules konkurentiem, pamato JZ Microphones līdzīpašnieks, mikrofonu dizainers Juris Zariņš. Rudenī izveidotā kompānija savu jauno studijas mikrofonu Black Hole jau prezentējusi ASV - jau noslēgti līgumi ar pasaules līmeņa mūzikas inženieriem, kuru studijās ieraksta Madonnas, Pink, Paulas Abdulas u.c. slavenu mākslinieku darbus.

Jaunais Black Hole, pēc J.Zariņa teiktā, ir īpašs ar divām kapsulām (rada skaņu), kuru ražošanā tiek izmantota īpaša zelta pārklājumu tehnoloģija kvalitatīvākam skanējumam bez blakus trokšņiem, dizaina elements ir caurums mikrofona korpusa vidū, kas padara ērtāku mikrofona stiprināšanu un mazina nevajadzīgas skaņas. Zelta pārklājums esot nejaušības rezultāts - virs mikrofona putinot zeltu, tas izbiris cauri sietam un nokļuvis uz kapsulas. Turklāt Black Hole no pasaules analogiem atšķiroties ar zemāku cenu - 2000 dolāriem. Drīzumā mikrofons tiks prezentēts arī Eiropā un Āzijā, arī tā patapināts modelis plašākam lietotāju lokam, piemēram, mājas studijām.

Latvijas tehniskajās nozarēs mūsu niša ir tieši aparātbūve, kur ir lielas zināšanas un maza materiālu ietilpība, Dienai uzsvēra Latvijas Tehnoloģiskā centra direktors Jānis Stabulnieks.

Ilga pieredze


Mikrofonus ražo Scruples, starp kuras īpašniekiem ir arī J.Zariņš. Kompānija savulaik tiesājās ar savu kādreizējo darbinieku Mārtiņu Saulespurēnu par tiesībām uz mikrofonu preču zīmi Blue, kuru, pēc Scruples teiktā, bija izstrādājis J.Zariņš, liecina LETA arhīvā pieejamā informācija. Lietā panākts mierizlīgums, un Scruples mikrofonus ar šo preču zīmi vairs neražo. Scruples ražo arī mikrofonus Violet, kas plašākai publikai kļuva zināmi pēc šova Divas zvaigznes. Arī Violet izmantots zelta lietus, taču Black Hole ir uzlabots variants, kas no retro stila Violet atšķiras ar modernu dizainu u.c. uzlabojumiem. Turklāt katram mūzikas instrumentam un balsij vajadzīgs cits Violet modelis, bet Black Hole ir universāls variants no instrumenta līdz korim. Violet ekskluzīvās izplatīšanas tiesības gan pieder ASV un Igaunijas firmām. "Mēs nebijām tik stipri, lai paši tirgotu ASV," atzīst J.Zariņš. Savukārt jaunais mikrofons tiek pārdots ar zīmolu Ražots Latvijā.

Lai izvairītos no pakaļdarinājumiem, katrs Scruples darbinieks esot posms kopējā produkta ražošanas ķēdē.

Skaņu ierakstu producents Gatis Gaujenieks izmēģinājis gan Blue, gan Violet mikrofonus, par Black Hole gan nav dzirdējis - Latvijas mikrofoni esot gana labi. Tomēr viņš atzīst, ka klienti mikrofonu "parkā" vēlas redzēt "smagsvarus", starp kuriem, pēc viņa teiktā, iekļuvis arī Blue.

Latvijas PR kampaņa


Šoreiz viņi paši plāno ASV dibināt meitas firmu mikrofonu Black Hole tirdzniecībai, janvārī kompānija ar ES līdzfinansējumu piedalījās lielākajā mūzikas produktu tirdzniecības izstādē ASV NAMM Show. Arī kampaņu ASV realizējusi Latvijas sabiedrisko attiecību aģentūra Mediju tilts. "Tas ir Latvijas sabiedrisko attiecību nozares uzdevums - pārstāvēt savus ražotājus ārzemēs," saka Mediju tilta valdes priekšsēdētāja Laura Minskere. Pirms izstādes veicināta "baumošana" par jauno produktu, savukārt izstādes laikā dota iespēja salīdzināt Black Hole un vienu no pasaules ierakstu studiju mikrofonu standartiem Neumann. Izstādes stends bijis augstāks par citiem un labāk izgaismots. Taču pati kampaņa vadīta no Rīgas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses