Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Iespējas Āzijas tirgū

Latvijas ekonomiskās attiecības ar Āziju patlaban vēl tikai veidojas, un Dienvidkoreja šajā ziņā, salīdzinot ar Japānu vai Ķīnu, ir vieglāks tirgus pirmajiem soļiem Āzijā.

Dienvidkorejā dzīvo aptuveni 52 miljoni iedzīvotāju, un šo tirgu var salīdzināt ar tādām turīgām Rietumeiropas valstīm kā, piemēram, Vāciju vai Franciju. Pēc iekšzemes kopprodukta uz vienu iedzīvotāju Dienvidkoreja ir 26. bagātākā valsts pasaulē un ceturtā bagātākā Āzijā aiz Singapūras, Japānas un Brunejas. 

Dienvidkorejā 2022. gadā tika importētas preces 731 miljarda ASV dolāru (~ 684 miljardi eiro) apmērā. Tas ir pieaugums par 16% gada laikā, lai gan inflācija šajā periodā bija tikai 5,1%. Biznesa uzsākšanai Dienvidkorejā ir nepieciešamas astoņas dienas, bet īpašuma reģistrācijai – piecas dienas, un tie ir vieni no labākajiem rādītājiem Āzijā. 

Latvijas un Dienvidkorejas tirdzniecības apjoms desmit gadu laikā, kopš noslēgts brīvās tirdzniecības līgums, ir pieckāršojies, sasniedzot 130 miljonus eiro. 

Ļoti augstu šajā valstī tiek vērtēta kvalitāte. Saskaņā ar Dienvidkorejā veiktās aptaujas rezultātiem visaugstāk korejieši novērtē tieši Eiropā ražotās preces. Kā uzticamākās valstis tiek minētas Vācija, Itālija, Lielbritānija, Zviedrija un Francija. Tas nozīmē, ka arī Latvijai kā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstij ir labas iespējas.

Lai veiksmīgi ieietu Dienvidkorejas tirgū, jārēķinās ar ieguldījumiem mārketingā un sava aģenta algošanu. Lai sāktu sadarbību, ir svarīgi parādīt savu labo gribu tā, lai potenciālie sadarbības partneri jūt interesi ilgtermiņa sadarbības veidošanai. Pirmajam preču sūtījumam vēlams piemērot atlaides. Tas ir labās gribas žests, ko te sagaida.

Viens no lielākajiem izaicinājumiem ir sertifikācija. Eiropas vai ASV sertifikāti te nederēs. Tāpēc vispirms vajadzētu iepazīties ar regulējumiem un citām prasībām, turklāt jāņem vērā, ka Dienvidkorejas standarti ir augstāki pat par ES pieņemtajiem standartiem.

Korejā ir gan Latvijas vēstniecība, gan Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvniecība. Uzņēmumi, kuriem ir interese par Korejas tirgu, var saņemt LIAA pārstāvja konsultācijas, kā arī atbalstu dalībai izstādēs, produktu sertifikācijai vai mārketinga pasākumiem, un tas viss var ievērojami palīdzēt, ieejot Korejas tirgū.  

No 25. līdz 29. oktobrim Seulā tika aizvadītas Latvijas dienas Korejā. Tajās ar daudzveidīgu uzņēmējdarbības un kultūras programmu stāstījām par Latviju kā valsti ar misijas apziņu, kurai jau tagad ir augsts tehnoloģiskās attīstības līmenis un turpmākās attīstības potenciāls

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses