Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

DP: Ušakova publicētā karikatūra šķeļ sabiedrību atbilstoši Krievijas interesēm

Rīgas mēra Nila Ušakova (Saskaņa) Facebook profilā publicētā karikatūra ar mēģinājumu pajokot par padomju okupācijas nodarītajiem zaudējumiem, veicinājusi sabiedrības sašķeltību, kas vistiešākā mērā atbilst Krievijas ģeopolitiskajām interesēm, secinājusi Drošības policija (DP).

Par karikatūras publicēšanu paskaidrojumi prasīti arī pašam Ušakovam. Noslēdzot resorisko pārbaudi saistībā ar vairāku personu iesniegumiem par Ušakova 22. aprīlī ievietoto un izplatīto karikatūru, netika konstatētas tāda noziedzīga nodarījuma pazīmes, kas būtu par pamatu kriminālprocesa uzsākšanai pēc Krimināllikuma 741.panta.

Tomēr "DP vērš uzmanību, ka šāda veida rīcība neveicina vienotas pilsoniskās sabiedrības veidošanos. Gluži pretēji – šādas publiskās izpausmes veicina sabiedrības sašķeltību, kas vistiešākā mērā atbilst Krievijas ģeopolitiskajām interesēm," pausts DP vēstījumā.

Latvijas Republikas Satversmes 100. pants ikvienam garantē tiesības uz vārda brīvību, kas ietver tiesības brīvi iegūt, paturēt un izplatīt informāciju, paust savus uzskatus, un aizliedz cenzūru. Taču jānorāda, ka minētās tiesības nav absolūtas. Izmantojot Satversmē noteiktās tiesības provokatīviem mērķiem, amatpersona demonstrē izpratnes trūkumu par atbildību pret vēlētājiem un valsts drošību, uzsvērusi DP.

Ušakovs aprīļa otrajā pusē sociālajos tīklos publicējis attēlu, kas raisījis neizpratni sabiedrībā. Attēlā redzams, kā velosipēdists pats savam spēkratam sabojā riepu, taču pēc traumas gūšanas pieprasa kompensāciju 185 miljardu eiro apmērā no Krievijas - tādu pašu summu, pie kādas nonākusi PSRS okupācijas radīto zaudējumu aprēķināšanas komisija, aplēšot PSRS laikā aptuvenos nodarītos zaudējumus Latvijas ekonomikai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Humpalu nodoklis

No 1. jūlija Latvijā plāno ieviest dabas resursu nodokli tekstilizstrādājumiem, kas tieši ietekmēs pircējus, kas iepērkas lietoto apģērbu veikalos.

Infografikas

Vairāk Infografikas


Karikatūrista skats

Vairāk Karikatūrista skats