Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ziemas sports

Jauno bobsleja stūmēju rudens atlase notiks 30.septembrī

Bobslejs ir viens no panākumiem bagātākajiem sporta veidiem Latvijā. Šogad Latvijas četrinieku komanda ar pilotu Emīlu Cipuli no pasaules čempionāta atgriezās ar sudraba godalgām. Lai turpinātu priecēt līdzjutējus ar izciliem panākumiem, Latvijas komandai nepieciešami papildspēki - jauni un eksplozīvi stūmēji, kuri ir gatavi cīnīties par augstākā kaluma medaļām, informē Latvijas Bobsleja un skeletona federācija.

Augusta treniņnometne bez Ķibermaņa © DIENA

Atgriešanās vēl nav notikusi un ir zem jautājuma zīmes. Pieredzējušais bobsleja pilots Oskars Ķibermanis (30 gadu), kurš pēc ceļgala operācijas izlaida pagājušo sezonu, šovasar kopā ar pārējiem Latvijas izlases dalībniekiem vēl nav trenējies. Augusta koptreniņi bobslejistiem beidzās pagājušās nedēļas nogalē. Nākamā treniņnometne sāksies 28. augustā Rīgā.

Nākums: biatlons atrodas ziemas sporta veidu pabērna lomā © DIENA

Andreja Rastorgujeva un Baibas Bendikas šoziem izcīnītā medaļa Pasaules kausa sacensībās bija ļoti nepieciešama, jo biatlons Latvijā ilgstoši atrodas ziemas sporta veidu pabērna lomā, intervijā aprīļa numura Sporta Avīzē saka kādreizējā Latvijas biatlona zvaigzne Jēkabs Nākums.

Izsludināta jauno stūmēju atlase bobslejā

Latvijas bobsleja komanda nākamajā sezonā plāno startēt ar četrām četrinieku ekipāžām. Lai varētu nokomplektēt visas četras komandas, nepieciešami papildinājumi stūmēju rindās, tāpēc tiek aicināti spēcīgi, eksplozīvi jaunieši piedalīties jauno sportistu atlasē, kas notiks sestdien, 6.maijā plkst.12:00 Murjāņu sporta ģimnāzijas manēžā.

Eiropas čempioni Skotijas kērlingisti triumfē arī pasaules meistarsacīkstēs

Laikā posmā no 1. līdz 9.aprīlim Otavā, Kanādā norisinājās pasaules čempionāts kērlingā vīriešiem. Eiropas čempione Skotija (skips Brūss Mauats) apturēja Zviedrijas četru pasaules čempionāta titulu sēriju, finālā pārliecinoši ar 9:3 pārspējot mājinieci Kanādu ar Bredu Gušu priekšgalā, ziņo Latvijas Kērlinga asociācija.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirmo reizi Vīgants ar Auziņu, Eidukai karjeras rekords

2022./2023. gada Pasaules kausa sezonas distanču slēpošanā kopvērtējumā Patrīcija Eiduka no Vecbebriem izcīnījusi 22. vietu, kas ir viņas un arī Latvijas augstākais sasniegums slēpošanā. Tikmēr madonieši Raimo Vīgants un Kitija Auziņa pirmo reizi karjerā tikuši pie Pasaules kausa kopvērtējuma punktiem un atrodas sezonas noslēguma kopvērtējuma tabulā, pateicoties jaunajai sistēmai.