Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ziņas

Baļķu cenu līmenis Latvijā apēd starptautisko konkurētspēju © DIENA

Skujkoku konstrukciju materiālu ražotāji sastapušies ar būtisku izstrādājumu pieprasījuma un līdz ar to arī cenu kritumu Eiropas un Āzijas tirgos, savukārt to ražošanai nepieciešamos zāģbaļķus no Latvijas Valsts mežu apsaimniekotāja spiesti iegādāties par labo laiku cenām, kā rezultātā zaudēta konkurētspēja un tiek zvanīti trauksmes zvani, cerot uz ministru un valdības iesaisti situācijas normalizēšanai.

APF Holdings IPO piesaista 107% no investīciju mērķa; iegulda divi pensiju fondi

AS APF Holdings (turpmāk – APF) sākotnējā akciju piedāvājumā (IPO jeb Initial Public Offering), kas noslēdzās piektdien, 3. novembrī, ir piesaistījis 107 % no investīciju mērķa, jeb 5 624 204 eiro. IPO mērķis pie cenas 5.11 eiro par akciju bija 5 252 722 eiro. Kopumā IPO piedalījās 2 128 investori un nozīmīgu daļu emisijas akciju ir iegādājušies arī divi Latvijas pensiju fondi.

Jāskatās saprātīgāk © DIENA

Finanšu ministrijas iesniegtais likumprojekts, kas paredzēja no 2024. gada visiem iedzīvotājiem obligātu ikgadēju ienākumu deklarēšanu, oktobrī tika veiksmīgi atsaukts. Taču tas izgaismoja virkni neskaidrību, kas pastāv attiecībā uz savstarpējiem norēķiniem starp privātpersonām.

Stagnē preču iegāde © DIENA

Inflācijas sarukums reizē ar atalgojuma kāpumu stabilizē patērētāju noskaņojumu, tomēr tas tūlīt vēl neatspoguļojas patēriņa kāpumā. Par to liecina vairāku pakalpojumu sektoru (piemēram, izmitināšanas un ceļojumu biroju), kā arī mazumtirdzniecības situācija, kas pēdējos mēnešos nebūt nav atradusies uz stabilas izaugsmes takas.

Ietekme uz vidi un bizness

Globālā mērogā klimata pārmaiņas rada dažādas sekas, to vidū gaisa temperatūras svārstības, kas var izraisīt ekstremālus laikapstākļus un nokrišņu daudzuma izmaiņas. Rezultāts var būt gan sausums, gan plūdi, kādus esam pieredzējuši Eiropā un citviet pasaulē. Laikapstākļu izmaiņas iet roku rokā arī ar faunas un floras transformācijām.