Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Latvijā

Jāatceras ne tikai uzvaru brīžos © DIENA

Par paralimpisko sportu un brīvprātīgā darba niansēm Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Paralimpiskās komitejas sabiedrisko attiecību un projektu vadītāju Zani Skujiņu.

Mediķu arodbiedrība: ceram uz premjera izpratni © DIENA

Par iecerēto veselības aprūpes darbinieku streiku, viņu prasībām, Veselības ministrijas un valdības attieksmi pret mediķiem Rolanda Pētersona saruna ar Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāju Valdi Keri.

Apkures, energoresursu cenu kāpums grauj ATR ieguvumus © DIENA

Par sistēmas izveidi novadā pēc administratīvi teritoriālās reformas, apkures problēmām, vēja parku, daudzdzīvokļu namu apsaimniekošanu, skolu tīkla optimizāciju un citiem aktuāliem jautājumiem Aismas Orupes saruna ar Dobeles novada pašvaldības izpilddirektoru Agri Vilku.

Epidemiologs: Vakcinācijas radītā imunitāte pret Covid-19 krīt 6-12 mēnešu laikā

Vakcinācijas radītā imunitāte pret Covid-19 krīt 6-12 mēnešu laikā, un riska grupās esošajiem cilvēkiem būtu jāvairās no lielas pulcēšanās un jānēsā mutes un deguma aizsargmaskas, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atzina Rīgas Stradiņa universitātes Sabiedrības veselības un epidemioloģijas katedras vadītājs, profesors Ģirts Briģis.

Ziemā dominēs siltākas gaisa masas © DIENA

Par ekstrēmo karstumu Rietumeiropā, globālo sasilšanu un to, kas laikapstākļu ziņā šogad vēl gaidāms Latvijā, Rolanda Pētersona saruna ar LVĢMC speciālistiem Lauru Krūmiņu un Edgaru Maļinovski.

Lai saules paneļi neradītu zaudējumus © DIENA

Līdz ar energoresursu cenu kāpumu, ievērojami palielinoties pieprasījumam pēc elektroenerģijas pašražošanas, nebijušu popularitātes vilni Latvijā piedzīvo saules paneļi. Kādēļ tos vērts apdrošināt un kādiem riskiem jāpievērš lielākā uzmanība, uzstādot saules paneļus?

Gauss: Lai nebūtu jāatceļ lidojumi, airBaltic īstermiņā īrē lidmašīnas no citiem

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" pirms situācijas ar rezerves daļu piegādes ķēžu problēmām daļu savas flotes ilgtermiņā nodeva īrei citām aviosabiedrībām, tāpēc šobrīd, lai nebūtu jāatceļ savi reisi, lidsabiedrība īstermiņā īrē lidmašīnas no citiem, intervijā aģentūrai LETA stāstīja "airBaltic" valdes priekšsēdētājs Martins Gauss.

Elksniņš: No ĀM un VDD netika saņemts lūgums vai aicinājums atturēties apmeklēt Baltkrievijas ģenerālkonsulāta pasākumu

Informācija par Baltkrievijas ģenerālkonsulāta rīkoto pasākumu bija gan Ārlietu ministrijas (ĀM), gan Valsts drošības dienesta (VDD) rīcībā, taču no minētajām institūcijām pašvaldībā netika saņemta jebkāda informācija ar lūgumu vai aicinājumu pašvaldības amatpersonām atturēties apmeklēt minēto pasākumu, vēstulē vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Artūram Tomam Plešam (AP) paskaidro Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S).