Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 26. novembris
Sebastians, Konrāds

Pavārs

Trendus vairs negribas

Pavārs Mārtiņš Sirmais meklē ēšanas tradīcijas tālu pasaulē, saredz gastrotūrisma potences Latvijā un nevēlas skriet pakaļ strauji pārejošām modes tendencēm.Fragments no intervijas:Zīmēšanās posms jums ir garām?Jā, lai gan kādos brīžos tas ir jādara, tas ir nepieciešams nevis pašiem, bet restorānam.

Ēdināšanas nozarē viduvējības ir, talantu maz

Ēdināšanas nozarē trūkst darbinieku, situācija ir diezgan katastrofāla, Dienai pauž gan aptaujātie restorānu pārstāvji, gan Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA). Īpaši jūtams ir viesmīļu trūkums. 

Šonedēļ Vecrīgā iespējams pusdienot 50 m augstumā virs zemes

No pirmdienas līdz 29.jūlijam pašā Rīgas sirdī nobaudīt maltīti uz paceļamas platformas daudzu metru augstumā virs zemes piedāvā restorāns Dinner in The Sky, kura pavāri Latvijas galvaspilsētas iedzīvotājiem un viesiem sagatavojuši īpašu ēdienkarti. Platforma ar galdu,  pie kura baudīt pasaulē un Latvijā atzītu pavāru pagatavotos ēdienus var 22 cilvēki, tiks pacelta 50 m augstumā, informēja _Dinner in The Sky _pārstāvji.

Kannu kinofestivāla atklāšanā notiesā 12 kg trifeļu un 70 litrus saldā krējuma

Kannu kinofestivāla atklāšanas vakariņās filmzvaigznes apēda 45 kilogramus kūpinātu laša sānu, 20 kilogramus gliemeņu un 33 kilogramu sēņu – pusduci trifeļu un teju divreiz vairāk lāčpurnu. Desertā smalkie viesi notiesāja četrus kilogramus baltās šokolādes un 70 litrus saldā krējuma, informēja vakariņu rīkotāji.

Skolēni vēlas gatavot ēdienu balerīnām, izvairoties no glutēna un lai palīdzētu mammām

Par veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo pavārkursiem lielu interesi izrādījuši 6.-8.klašu skolēni – tiem pieteikušās 118 klases no 44 Latvijas pilsētām. Līdz pat mācību gada beigām reizi nedēļā šefpavārs Normunds Baranovskis viesosies kādā no šīm skolām, lai skolēnus iepazīstinātu par sabalansētu uzturu un rādītu, ka ēst gatavošana var būt vienkārša, bet veselīgs uzturs – garšīgs. Aikāgaršo pavārkursus organizē mazumtirdzniecības uzņēmums Rimi. 

Ir zināms Latvijas labākais pavārzellis

Pavāru klubs sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1 izstādes Riga Food 2011 laikā šogad pirmo reizi rīkoja konkursu jaunajiem pavāriem "Latvijas Pavārzellis 2011". Pirmo vietu konkursā un Pavāru kluba sarūpēto prēmiju Ls 200 apmērā ieguva Dzintars Zariņš (Restorānu servisa skola un SIA "Hotel Bergs"), otro vietu ieguva Artūrs Maskalis (restorāns "Kaļķu vārti"), trešo vietu Artjoms Černorižs (restorāns "Palete"). Žūrijas darbā piedalījās pieredzējuši šefpavāri no Somijas, Zviedrijas, Igaunijas, Lietuvas un Krievijas.

Ar piparu burciņu kabatā

Klondaikas restorānu ķēdes meksikāņu šefpavārs Havjers Garsija apgalvo, ka dzīvē visu dara mīlestības dēļ. Arī Latvijā jau sešpadsmit gadu viņš dzīvo mīlestības dēļ. Šajās dienās klajā nākusi viņa latviešiem domātā meksikāņu ēdienu pavārgrāmata. Havjers joko, ka virtuvē uzturas tikai tāpēc, ka ziemā tur silti. Tomēr gatavošana ir visa viņa dzīve.

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide