Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Receptes

Vīnziņa ceļvedis - pieci vīna stila apzīmējumi vieglākai izvēlei © DIENA(1)

Pasaulē ir ap desmit tūkstošiem vīnogu šķirņu, pašas populārākās – ap divsimt. Taču no vienas un tās pašas vīnogu šķirnes iespējams radīt ļoti atšķirīgus vīnus. Lai veikalā, stāvot pie vīna plaukta, būtu vieglāk orientēties, vērts izpētīt arī papildu informāciju cenas zīmē, kāds tieši ir jūsu noskatītā vīna stils – svaigs, maigs, augļains, intensīvs un aromātisks. Izpētiet arī, kāda ir vēlamā vīna pasniegšanas temperatūra, un ēdienu piktogrammas, lai atvieglotu vīna izvēli konkrētai maltītei. Vīnziņu pasaulē ir daudz dažādu kritēriju vīna raksturošanai. Protams, pircējam tie visi nav zināmi, tāpēc esam izveidojuši piecus stila apzīmējumus vieglākai izvēlei.

Trīs labas un vienkāršas receptes, pavasari gaidot © DIENA

Lai arī dabā pavasaris nāk slēpdamies – vienu dienu šķiet, ka jau klāt, otru – vēl aiz kalniem, domās jau esam pavasarī. Arī ēdienu ziņā gribas svaigumu un ziemas ēdienkartes nomaiņu. Šoreiz pavasara garšu ienesam ar zupu no pirmajām skābenēm un īsteni svaigiem zaļajiem salātiem – tiem var pievienot jebkurus ēdamos zaļumus, kas veikalos un dabā atrodami.

Iesakām izmantot īsto fetas sieru – labai fetai jābūt krēmīgi treknai (kā pilnpiena biezpienam), sāļai, jo tā tiek uzglabāta sāls šķīdumā, drupanai. Protams, var lietot arī vācu ražojuma Fetaki sieru (gatavots no govs piena). Tas pēc struktūras būs ķepīgs, tādā pašā sāļumā un treknumā kā feta.

Saldajam našķim pie kafijas, kamēr vēl gaidām rabarberus un pirmās sezonas ogas, uzcepiet mazas, aromātiskas bulciņas.