Klasiski kartupeļu biezputru gatavo ar pienu vai saldo krējumu, taču šefpavārs Ingmārs Ladigs šoreiz biezputras gatavošanai iesaka pamēģināt olīveļļu. Šādi gatavota biezputra būs pat veselīgāka, turklāt labs risinājums tiem, kas piena produktus nelieto. Vienīgi jāatceras, ka biezputrai jāizvēlas miltainās kartupeļu šķirnes. Populārā Laura nekādā ziņā nederēs.
Garda, mīksta mīklas pamatnīte un aromātiska salda vai sāļa virsiņa – tik vienkārša ir plātsmaize. Ja turklāt vēl izmanto veikala mīklu, sanāk pavisam ātri un elementāri. Mēs gan šajā reizē piedāvājam receptes ar pašgatavotām pamatnītēm. Izvēlējāmies vienkāršas receptes divām sāļām un vienai saldai plātsmaizei. Vislabāk tās garšos tikko ceptas, kad papildus kārdinās cepeškrāsns aromāts. Taču nekādas vainas tām nebūs arī atdzesētām.