Laika ziņas
Šodien
Smidzina
Rīgā +22 °C
Smidzina
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Eksperti/Blogeri

Visādi pieminekļi © DIENA(83)

Ņemšanās ap pieminekļiem šoruden atgādina meksikāņu seriāla sarežģītās kaislības. Ir savākti paraksti, lai nojauktu Uzvaras pieminekli, kura vietā varētu uzcelt Dziesmu svētku estrādi un svētnīcu tautas varoņiem. Dejotāja Māra Liepas bērni lūdza novākt, viņuprāt, tēvu apkaunojošo pieminekli, kuru veidojuši igauņi, jo Latvijā neesot spējīgu autoru. Tumsas aizsegā ir apskādēti gan Čakstes, gan Rīgas aizstāvju pieminekļi.

Ievēlēšos briedumu © DIENA(25)

Latvija joprojām uzvedas kā pusaudze, kura brīdī, kad vecāki pēkšņi atbildējuši ar "labi" uz lūgumu pavadīt nakti ārpus mājas, nezina, ko ar šo negaidīto brīvību iesākt

Diskusiju kultūra. Daudzi kilogrami © DIENA(72)

Katram jānoskatās vismaz vienu reizi! _100 g kultūras. Diskusija _LTV 1 ir ne tikai jauns un izdevies formāts. Tas ir svarīgs solis publiskās diskusijas kultūras uzlabošanas virzienā. Vai novērtēts?

Ilūkste Rīgā © DIENA(41)

Silta rudens diena, lapas tikpat kā nobirušas, var labi redzēt cauri krūmu puduriem, koku zariem, zemeslode atsedzas, brūnās, miklās vietas tagad ir tik tuvu acīm, ka dzīves īstums kļūst sentimentāls,

Atceries, ko vēl nezināji! © DIENA(15)

Sevis saprašanas mūžīgās slāpes noķēris Latvijas padomju perioda vēsturei veltītais jaunais LTV1 raidījums Melu laboratorija. Tā veidotāji neuzskata savus skatītājus par muļķiem

Bezdomu bizness © DIENA(251)

Tieši režija ir tā, kas mūsdienu operā līdzās mūzikas izraisītajām emocijām iekustina cilvēkā arī domāšanu

Ģimenes formāts Nacionālajā teātrī © DIENA(14)

Bērnu vai tā saucamo ģimenes izrāžu apmeklējumus, būdama mamma trim bērniem, izvēlos īpaši rūpīgi. Pirms iegādāties biļetes, cenšos sagaidīt vismaz pārīti to autoru recenzijas, kuru spriedumiem daudzmaz uzticos. Tā pasargāju sevi no negribētām emocijām, kas nereti mani piemeklē bērnu izrādēs. Labākā gadījumā tā ir viegla garlaicība (ko vecāki ir gatavi pieciest, ja vien bērnam prieks), otrā – kauna un neērtības sajūta par acīmredzamu otršķirīgu preci.

Trajektoriju slāņi © DIENA(27)

Bērniņš sabiedriskajā transportā, kad nosauc pieturu, paziņo savam pavadonim – tā ir Brīvības iela, jo tur viss ir brīvs, tur var brīvi.

Ballītes bārters © DIENA(12)

Kas jums patīk labāk – pašiem priecāties ballītē vai vērot, kā citi pošas saviem svētkiem? Atbildēt uz šo jautājumu palīdz TV3 jaunais raidījums Ballīte būs!

Melno spoguļu tumšā maģija © DIENA(30)

Pavisam drīz patstāvīgu dzīvi sāks arī pirmā Latvijas digitālā paaudze – bērni, kas jau kopš dzimšanas būs auguši viedtālruņu, planšetdatoru un globālā tīmekļa ielenkumā

Šampanieša krāsā © DIENA(15)

Kad parādījās pirmās konkrētās ziņas par jauno iPhone 5S, cita starpā tika vēstīts, ka viens no modeļiem būs "šampanieša krāsā".

Rudens tiesa © DIENA(109)

Interneta mediji, kas savulaik Latvijā uzskatu brīvības jēdzienu aizstāja ar komentāru vaļību – cilvēka cieņas un goda aizskaršanu –, būs spiesti rēķināties ar konsekvencēm

Provocēsim un pieķersim! © DIENA(42)

Tā var notikt arī ar jums? Iespējams, šobrīd kāds filmē, ieraksta telefona sarunu, grasās publiskot jūsu e-pasta saraksti. Vai tā ir, uzzināsiet LTV jaunajā raidījumā Aizliegtais paņēmiens! 

Adele Rīgā © DIENA(117)

Cik mūsu zemē vispār ir cilvēku, kas nopietni interesējas par kultūru tās viskvalitatīvākajās izpausmēs?

Dienasgrāmatas digitālās versijas © DIENA

Daudziem atmiņā noteikti palikuši laiki, kad skolā aktuāla bija nevis jaunākā Sony vai Nintendo spēļu konsole vai viedtālrunis, bet gan atmiņu klade, kurā cītīgi tika vāktas atbildes uz naiviem jautājumiem, novēlējumi, klases biedru zīmējumi vai fotoattēli. Šajā tālajā laikā – vēl pirms blogosfēras dzimšanas – populārs bija vēl kāds nu jau nepelnīti piemirsts rīks – dienasgrāmatas, kas aprīkotas ar nelielām rotaļu atslēdziņām.