Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +20 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Grāmatas

Edvards Vitmors. Nīlas ēnas

Klajā nācis Edvarda Vitmora Jeruzālemes kvarteta trešais romāns Nīlas ēnasSīnāja gobelēnā un Jeruzālemes pokerā aizsāktais vidējo Austrumu vēstures stāsts nonācis līdz 1942. gadam, informē izdevniecība Dienas Grāmata.

Aina Kļaviņa. Pusdienas katrai dienai

Tikko ceļu pie saimniecēm uzsākusi kaucmindietes Ainas Kļaviņas grāmata Pusdienas katrai dienai – īsti latviska pavārgrāmata, kas tapusi, apkopojot zināšanas, kuras gūtas Kaucmindes mājturības seminārā un pārbaudītas garajā mūžā, informē apgāds Zvaigzne ABC.

Līga Blaua. Dzīves stāsti(2)

Svinot savu apaļo jubileju, Līga Blaua sev un lasītājiem sarūpējusi dāvanu – jau piekto sarakstīto grāmatu. _Dzīves stāstos _autore atklāj izcilu Latvijas kultūras personību dzīves līkločus, informēja izdevniecība Jumava.

Dž.Klārksons. Sasodīts! Pasaule Klārksona acīm(1)

Tikko iznākusi populārā britu raidījuma Gāzi grīdā! (Top Gear) zvaigznes Džeremija Klārksona grāmata Sasodīts! Pasaule Klārksona acīm, burvīgs politnekorektu, patiesu un britu melnā humora iedvesmotu pastāstiņu apkopojums, pavēstīja apgāds Zvaigzne ABC.

Džons Grišams. Teodors Būns - mazais advokāts

Klajā nācis pirmais romāns no amerikāņu rakstnieka Džona Grišama grāmatu sērijas Teodors Būns - Teodors Būns - mazais advokāts, kura galvenā auditorija ir pusaudži, informēja apgāds Zvaigzne ABC.

Zelta vidusceļš juceklī

"Principā visas Latvijas filmas ir skatāmas pasaules kinomākslas kontekstā," uzskata kinozinātniece Inga Pērkone.

Mariama Petrosjana. Nams, kurā...(3)

Klājā nācis Mariamas Petrosjanas kulta statusu iemantojušais romāns Nams, kurā..., kas guvis fenomenālus panākumus Krievijas literārajās aprindās, to caurvij mistika, noslēpumainība un sarežģītu cilvēcisko attiecību tēlojums, informēja Jāņa Rozes apgāds.

Jānis Joņevs. Jelgava 94(4)

Klajā nācis Jāņa Joņeva romāns Jelgava 94, kurā vēstīts par pusaudžu dzīvi, alternatīvo kultūru un sevis meklējumiem pagājušā gadsimta 90. gados, informēja apgāds Mansards.

Lorija Holsa Andersone. Runāt(1)

Vidusskola kā karalauks – klājā nācis pusaudžu romāns Runāt, kas amerikāņu rakstniecei Lorijai Holsai Andersonei atnesa pasaules slavu, informē apgāds Zvaigzne ABC.

Edvīns Raups. mirklis šis

Klajā nācis dzejnieka un tulkotāja Edvīna Raupa sestais dzejas krājums mirklis šis, informēja Jāņa Rozes apgāds.

Viduslaiki, reālisms un mīlestība

Milzīga, skaista un bezgala interesanta grāmata brīnišķīgajā Silvijas Brices tulkojumā – tas ir britu rakstnieka Kena Foleta jaunākais latviski iznākušais darbs Zemes pīlāri, ko klajā laidis apgāds Zvaigzne ABC.

Vitāli, savdabīgi par Latgali

Lai atgādinātu pašiem latgaliešiem, kas īsti slēpjas zem vārda "latgaliskais", un demonstrētu Latgales reģiona savdabību arī ārpusniekiem, Rēzeknes Augstskola laidusi klajā daudzvalodu izdevumu Latgales lingvoteritoriālā vārdnīca divos sējumos, kurā Latgalei raksturīgas zīmes un koncepti skaidroti vēsturiskā, folkloras un mūsdienu perspektīvā.

Aivars Eipurs. minimas jeb zemestrīce zābakā(7)

"Segai ir garums un platums. Augumam parasti atbilst garums. Reizēm naktī sega ir tā sagriezusies, ka grūti saprast, kādā stāvoklī tā ir. Ja tu pārāk ilgi netiec skaidrībā, kur ir garums, kur platums, sega pēkšņi kļūst apaļa."Aivara Eipura (dzejnieka Eduarda Aivara) pieteikums neparastā, viltīgā un ļoti simpātiskā īsprozas žanrā — minimās — nāca klajā 2008.

Jauns Herbjorgas Vasmu romāns(1)

Savulaik, kad latviešu valodā tika iztulkots H. Vasmu populārākais darbs Dinas grāmata, tā izdošana kļuva par literāru notikumu. Ieraugot H. Vasmu jaunāko grāmatu, cilvēki tā arī saka: o, Dinas autorei jauns romāns?

Bērnu dzejoļu izlases BIKIBUKS jaunais laidiens

Bērnu grāmatu izdevniecība Liels un mazs izdevusi ilustrētās latviešu bērnu dzejoļu izlases BIKIBUKS jauno laidienu (7.-12. grāmatiņa).Grāmatiņas tiek numurētas, lai tās būtu ērti krāt mājas bibliotēkā: