Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +21 °C
Apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Grāmatas

Sievietes, kuras skrien ar vilkiem(1)

_Apgāds Zvaigzne ABC _izdevis filosofijas zinātņu doktores Klarisas Pinkolas Estesas (Clarissa Pinkola Estés, Ph.D.) grāmatu Sievietes, kuras skrien ar vilkiem (WOMEN WHO RUN WITH WOLVES), ko nemitīgi apspriež akadēmiskos semināros, teologu un psihologu saietos un par ko runā skolotāji, sportisti, televīzijas raidījumu dalībnieki, draugi un mīļākie, dzejnieki un fotogrāfi... īsi sakot, visi.

Klajā nākusi grāmata Sarkanvīna diēta

Apgāds _Zvaigzne ABC _laidis klajā grāmatu Sarkanvīna diēta, kas daudzus, iespējams, iepriecinās ar zinātnisku pamatojumu, ka sarkanvīns mērenās devās labvēlīgi iespaido veselību.

Izdots pasaulslavenā izdzīvotāja Bēra Grilla dzīvesstāsts(1)

Jaunais gads parasti sākas ar apņemšanos kaut ko mainīt savā ierastajā dzīvē. Daudziem šī apņemšanās kļūst par īpašu izaicinājumu un smagu cīņu pašam ar sevi. Lielisks iedvesmas avots visiem, kas vēlas gūt pamudinājumu jauniem izaicinājumiem, ir slavenā britu izdzīvošanas speciālista un pasaulē iecienītu televīzijas piedzīvojumu šovu zvaigznes Bēra Grilla (Bear Grylls) autobiogrāfija Dubļi, sviedri un asaras, ko izdevis Apgāds Zvaigzne ABC.

Tobiass Hills. Akmeņus mīlot

Tobiass Hills – svaiga balss literatūrā un talantīgs stāstnieks - īpaši dzīvi ataino dārgakmeņu fascinējošos likteņus. Vēsturiskus faktus izveicīgi kombinējot ar strauju sižetu un nerimstošu intrigu, autors padara romānu izsmalcinātu: tas vienlaikus izaicina un izglīto.

Iznāk trešā zinātnisko rakstu gadagrāmata TE-KI-LA

Apgādā Mansards ar Latvijas Kultūrkapitāla fonda atbalstu iznācis Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) zinātnisko rakstu gadagrāmatas TE-KI-LA. Teātra un kino lasījumi trešais, 2012. gada, laidiens. Trešās gadagrāmatas tēma ir Kā tapt aktierim – aktieru audzināšanas vēsture, pieredze, metodes un problēmas Latvijā.

Klajā nācis Pētera Draguna dzeju krājums Tumšā stundā(8)

Izdevniecība Neputns laidusi klajā dzejnieka Pētera Draguna jaunāko dzejoļu krājumu Tumšā stunda. Krājums iznāk desmit gadus pēc Draguna pirmā dzeju krājuma Inde (2003).Latviešu dzejnieks Pēteris Draguns (1976). Beidzis Latvijas Kultūras akadēmijas Kultūras teorijas, vēstures un vadzinības (menedžmenta) nodaļu.

Aleksandra Čaka dzejas izlase izdota Igaunijā(1)

2012. gada nogalē Igaunijā izdevniecībā Libri Livoniae nākusi klajā plaša Aleksandra Čaka dzejoļu izlase Igavene Riia (Mūžīgā Rīga), ko sastādījusi un igauņu valodā atdzejojusi Līvija Vītola.Šajā grāmatā apkopoti darbi no vairākiem Aleksandra Čaka dzejoļu krājumiem. Igauņu izdevuma konsultants un pēcvārda autors ir Guntars Godiņš.

Elpa aizraujas! Intervija ar grāmatas Latvieša cimdi autori Marutu Grasmani(7)

Etnogrāfiskie cimdi ir daudz, daudz smalkāki – atšķirt "īstu mantu" māca grāmatas Latvieša cimdi autore Maruta GrasmaneAr 177 etnogrāfisko cimdu pāriem, kuru fotogrāfijas un precīzi tehniskie zīmējumi ir apkopoti tautas daiļamata meistares Marutas Grasmanes jaunajā grāmatā Latvieša cimdi (izdevniecība Zelta grauds), varētu lepoties ikviena meitene, kurai pūra darināšana senos laikos bija obligāta.

Gundega Repše. Smagais metāls(5)

2012. gadu noslēdzot, apgādā _Dienas grāmata _klajā nācis Gundegas Repšes romānu cikla Smagais metāls apvienotais sējums, kurā ietilpst Alvas kliedziens, Vara rati un Dzelzs apvārdošana.

Liāna Miķelsone. Vai nāks Tava valstība?(2)

Rakstnieces Liānas Miķelsones, pēc pamatprofesijas ķirurģes, vārds latviešu lasītājam vairs nav svešs. Pirms teju desmit gadiem – 2003. gadā – iznāca romāns Pasaki Lukrēcijam, bet 2006. gadā – grāmata Auni un ārsti. Šā gada Ziemassvētkos ceļu pie lasītāja sākusi autores trešā grāmata, kuru izdevis _Apgāds Zvaigzne ABC _un kurai dots intriģējošs nosaukums Vai nāks Tava valstība?

Keita Mortone. Aizmirstais dārzs

Mazliet gotiskas noslēpumainības... Mazliet pārpratumu, rūgtuma, melu un viltus... Mīlestība, kas pavada mūža garumā... Un aizmirsts dārzs tāltālu Kornvolas piekrastē. Tas cauri gadu desmitiem glabā kāda sena dzimtas noslēpuma atslēgu...

Sūzana Elizabete Filipsa. Bēgošā līgava

... Tā vietā, lai dotos pie altāra un sacītu "jā" misteram Lieliskajam, labi audzinātā un pieklājīgā Lūsija pamet baznīcu, apmulsušo līgavaini, šokētos kāzu viesus un bēg… Kamēr pasaule meklē viņu, Lūsija ir spiesta atrast pati sevi. Jaunajai sievietei ir jāiemācās izdzīvot brīvībā, prom no mediju uzmanības un privātas apsardzes.

Santa Montefjore. Mīlestības nošu raksti

... Pār Fērfīldas parku nolaidusies smaga migla. Milzīgajā vecajā mājā valda skumjas. Antuanetes pasaule ir sabrukusi: vīrs, kuru viņa ir mīlējusi, cik vien sevi atceras, ir gājis bojā traģiskā nelaimes gadījumā. Viņš bija vīrietis, pie kura viņa vērsās pēc mīlestības un atbalsta, kuru viņa ir mīlējusi vairāk nekā sevi pašu.

Stīvens Kings. Kerija(6)

Gadumijā _Apgāds Zvaigzne ABC _sarūpējis īpašu dāvanu visiem fantastikas un šausmu žanru cienītājiem: klajā nāk latviešu valodā tulkotais Stīvena Kinga romāns Kerija, kas pirms nepilniem četrdesmit gadiem (1974. gadā) kļuva par rakstnieka pirmo soli pretī kļūšanai par vienu no visvairāk izdotajiem un lasītākajiem autoriem pasaulē.

Varonīgā dzīve. Recenzija par grāmatu Viens ar Kantu. Otto Rolava dzīve

Grāmata par nenovērtētu intelektuālo varoni – filosofu, filologu, bibliotekāru un grāmatu tārpu Otto Rolavu, kurš lielāko daļu dzīves ir veltījis Imanuela Kanta darbu analizēšanai un tulkošanai latviešu valodāRunā, ka mazām tautām ir īpaši svarīgi atcerēties savus varoņus, tos pieminēt, skatīt kā sava veida mērauklu.

Luisa Lorija. Devējs(6)

Vai varat iedomāties pasauli bez krāsām, smaržām, skaņām, atšķirībām? Bez kustoņiem, putniem, kukaiņiem un augiem? Tieši šādu utopisku vietu – kopienu – amerikāņu rakstniece Luisa Lorija atainojusi zinātniskās fantastikas romānā Devējs (The Giver), kas tikko nācis klajā arī latviešu valodā (izdevis Apgāds Zvaigzne ABC). Šī grāmata, kas tulkota un izdota daudzās pasaules valstīs, talanta spēka, dramatisma un izteiksmības ziņā nereti tiek pielīdzināta gan Oldesa Hakslija klasiskajai antiutopijai Brīnišķīgā jaunā pasaule, gan populārajai jauniešu triloģijai Bada spēles.

Daniels Kīzs. Puķes Aldžernonam(3)

Reizēm no slavena darba pirmpublicējuma līdz tā tulkojumam latviešu valodā var paiet arī pusgadsimts. Tieši tā noticis ar grāmatu, ko šā gada Ziemassvētkos laiž klajā Apgāds Zvaigzne ABC – ar amerikāņu rakstnieka Daniela Kīza (Daniel Keyes) pasaulslaveno zinātniskās fantastikas romānu Puķes Aldžernonam (Flowers for Algernon).