Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +21 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Grāmatas

Murakami magnum opus(1)

Tā triloģiju 1Q84 nodēvējis izdevums Japan Times, un tagad, kad arī latviešu lasītāji ar šo romānu var iepazīties pilnā apjomā, ir iespēja pašiem novērtēt – vai šis ir vispopulārākā dzīvā japāņu rakstnieka Haruki Murakami meistardarbs, labākais no visa, ko viņš līdz šim radījis. Ilgi gaidītais triloģiju noslēdzošais sējums beidzot ir nonācis grāmatnīcu plauktos.

Izdots Jāna Kaplinska romāns Tā pati upe

Apgāds Mansards laidis klajā ievērojamā igauņu rakstnieka Jāna Kaplinska (Jaan Kaplinski) romānu Tā pati upe (Seesama jõgi), ko latviešu valodā tulkojis Guntars Godiņš.Šo romānu daļēji var uzskatīt arī par biogrāfisku romānu, rakstnieka atmiņām par 20. gadsimta sešdesmito gadu Tartu, studenta dzīvi universitātē, sociālo un politisko situāciju, nepatikšanām ar Valsts drošības komiteju, pirmo mīlestību, arī jauna rakstnieka sava ceļa meklējumiem.

Izdota Lauras Vilkas grāmata Dana un medaljons(2)

Apgāds Atēna laidis klajā Lauras Vilkas grāmatu Dana un Medaljons, kas ir autores debija literatūrā. Laura Vilka dzimusi 1993. gadā. Ar rakstīšanu kā tīru izklaidi aizrāvusies aptuveni trīspadsmit gadu vecumā, tomēr vēlāk literārais darbs ieņēmis arvien lielāku vietu meitenes dzīvē. Redzot meitas aizrautību un novērtējot sasniegto, vecāki, īpaši tētis - astronoms Ilgonis Vilks - pamudinājuši viņu vērsties pie grāmatizdevēja.Anotācija.

Klajā nākusi Deglava romāna Rīga simtgadei veltīta grāmata

Atzīmējot Augusta Deglava kultūrvēsturiskā romāna Rīga simtgadi, 5.februārī Rīgas Latviešu biedrības namā notiks grāmatas Rīgas teksts. Augusta Deglava romānam Rīga - 100 atvēršanas svētki, informē grāmatas izdevēji.Augusta Deglava romāna un Rīgas teksta plašākā kontekstā pētnieku grupas kodolu veido Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes pētnieki: Ausma Cimdiņa, Ieva Kalniņa, Vita Paparinska, Aija Priedīte, Sandra Ratniece, Ilze Rūmniece, Evija Veide un doktoranti - Jūlija Dibovska, Linda Kusiņa, Jānis Ozoliņš, Elīna Skujiņa, kā arī muzejnieki - Andrejs Grāpis, Sarmīte Līdaka, Ilona Miezīte un neatkarīgie pētnieki Roalds Dobrovenskis, Valdis Ķikāns un citi.

Latviskās fantāzijas izvirdums(1)

2011.gada vasarā Apgāda Zvaigzne ABC projekts F&F grāmatas, kas nodarbojas ar fantāzijas un fantastikas žanru popularizēšanu Latvijā, nāca klajā ar jaunu ideju – proti, dot iespēju "tikt pie vārda" visiem šajos žanros rakstošajiem Latvijas autoriem.

Klajā nāk E.L.Džeimsas Brīvība piecdesmit nokrāsās

4. februārī apgāds Kontinents laidīs klajā E. L.Džeimsas _Piecdesmit nokrāsu _triloģijas noslēdzošo daļu – Brīvība piecdesmit nokrāsās, vēsta apgāda pārstāvji.Piecdesmit nokrāsu triloģija ir izdota gandrīz visās pasaules valstīs un tiražēta vairāk nekā 75 miljonos eksemplāru, pārsniedzot jebkurus pārdošanas rekordus kopš romāna Da Vinči kods laikiem. Šokējoši un skandalozi – E.L.Džeimsas darbi izraisa galēju viedokļu sadursmes, interesi par Piecdesmit nokrāsu triloģiju paceļot nebijušos augstumos.

Odrija Nifenegere. Laika ceļotāja sieva

Atkārtoti izdots brīnišķīgais, romantiskais Odrijas Nifenegeres romāns Laika ceļotāja sieva.  Šī ir caurcaurēm neparasta grāmata: mīlestības stāsts, spriedzes romāns, mazliet neuzbāzīgas fantastikas, kam piemesta vēl krietna šķipsna asprātīgu dialogu.

Valdis Krastiņš Ļoti personīgi. Latviešu diplomāta stāsts: 1992-2008

Apgādā Mansards nākusi klajā ilggadējā vēstnieka Valda Krastiņa grāmata Ļoti personīgi. Latviešu diplomāta stāsts: 1992-2008, kurā autors stāsta par diplomāta gaitām Čehijā, Slovākijā, Turcijā, Norvēģijā un Somijā, sniedzot ieskatu šo valstu vēsturē un politiskajā situācijā, kā arī atklāti runājot par problēmām atjaunotās Latvijas pārvaldē.

Mīlestība. Maģija. Liktenis.

Tikko iznākusi amerikāņu rakstnieces Megijas Stīvoteras (Maggie Stiefvater, dz. 1981) romantiskās triloģijas (Trīsas, Svārstības) pēdējā daļa – Mūžam, kas noslēdz romantisko vēstījumu. Triloģija rakstīta jauniešu auditorijai, taču to ar baudu lasa arī pieaugušie, jo patiesā sirsnība, asprātīgie dialogi, neparastie sižeta pavērsieni un varoņu bīstamie likteņi, ik pa laiciņam balansējot kā uz naža asmens starp dzīvību un nāvi, esību un nebūtību, aizrauj un ieintriģē dažāda vecuma lasītājus.

Krievijā izdota Aleksandra Čaka dzejas izlase

Krievijas apgādā Gulliver sērijā Geografija perevoda nākusi klajā Aleksandra Čaka dzejas izlase Зеркала фантазии (Iedomu spoguļi), kuru sakārtojis, komentārus un priekšvārdu sarakstījis Sergejs Moreino.

Tīrs un slaids dzīvesveids

Klajā nākusi grāmata Tīrs un slaids dzīvesveids (Clean and Lean Diet), kuras autors Džeimss Daigens (James Duigan) ir viens no Lielbritānijas vadošajiem personīgajiem treneriem un uztura speciālistiem, ziņo izdevniecība White Book. Šī ir unikāla grāmata, kas būtiski atšķiras no vairuma diētas grāmatu un sniedz plašāku skatu uz cilvēka dzīvi, viņa ķermenī un prātā notiekošo.

6 kilogrami 6 nedēļās

Apgāds Zvaigzne ABC laidis klajā grāmatu 6 kilogrami 6 nedēļās, kuras autori ir Zviedrijā populārā uztura speciāliste Ulrika Dāvidsone un GI diētas speciālists Ūla Lauritsons. Abi autori ir arī zviedru iemīļoti TV pavāri, kas paši cīnījušies ar liekajiem kilogramiem, bet tagad lielu dzīves daļu velta, lai palīdzētu citiem atbrīvoties no liekā svara.

Izdota grāmata Veidosim! Septiņi soļi no māla līdz keramikai(1)

Apgādā Mansards nākusi klajā Helgas Ingeborgas Melnbārdes grāmata Veidosim! Septiņi soļi no māla līdz keramikai, kurā, izmantojot bagātu vizuālo materiālu, sniegti praktiski padomi un radoši risinājumi dažāda vecuma iesācējiem keramikā.Autore dod vērtīgus ieteikumus dekoratīvo un praktiski lietojamo keramikas darbu veidošanā, kā arī receptes dažādu masu sagatavošanā no mīklas, plastilīna, vaska, papīra masas, māla un pat no sniega.

Vislaimīgākā mazuļa ceļvedis lieliskam miegam

Klajā nākusi grāmata Vislaimīgākā mazuļa ceļvedis lieliskam miegam, kuru sarakstījis viens no pasaules vadošajiem bērnu audzināšanas speciālistiem – Hārvijs Karps (Harvey Karp), ārsts pediatrs ar trīsdesmit gadu pieredzi, informē izdevniecība _White Book._Grāmatā tiek piedāvātas mūsdienīgas un inovatīvas idejas, kā veidot mazuļa dienas režīmu, lai mazinātu diendusu un uzlabotu nakts miegu jau pirmajās dzīves nedēļās, un kā nakts raudāšanu pārvērst ilgstošā, spirdzinošā miegā.

Viktors Suvorovs. Kuzjas māte. Dižās desmitgades hronika

Viktora Suvorova jaunajā grāmatā rekonstruēti piecdesmito gadu beigu un sešdesmito gadu pirmās puses vēsturiskie notikumi, kad divu superlielvalstu — PSRS un ASV — opozīcijas rezultātā cilvēce nokļuva uz Trešā pasaules kara sliekšņa, par mata tiesu no bojāejas globālā kodolkatastrofā.