Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Top 10 Šauļu vietas atpūtai ar ģimeni

Paredzētas bērniem, bet piemērotas arī pieaugušajiem.
  1. Skulptūra Trīs rūķīši. Šie trīs rūķīši ir labākie bērnu draugi! Kāpēc? Tie vienmēr smaida, spēlējas ar bērniem un ļoti gaida, ka ar tiem nofotografēsieties!
     
  2. Šauļu ielu zooloģiskais dārzs. Kas ir skaitījis, tas zina vairāk nekā 100 dzīvniekus Saules pilsētas ielās: lapsas, lāčus, taureņus, eksotisku hameleonu.
     
  3. Strūklaka Augšāmcelšanās laukumā. Krāsas, ritms, patīkams svaigums – to atradīsiet vasarā, apmeklējot pašā pilsētas centrā ierīkoto strūklaku. Vai izdosies palikt sausiem?
     
  4. Talkšas ezera krastmala. Krastmalā izmantojiet iespēju paspēlēties bērnu rotaļu laukumā, izejiet iespaidīgo septiņu loku labirintu, kas veidots no akmeņiem. Nofotografējieties pie Dzelzs lapsas. Šeit ir daudz vietas izklaidēm un pēcpusdienas snaudai.
     
  5. Jauno dabas pētnieku centra zirgaudzētava. Zirgu stallī visi, kam patīk aktīvā atpūta, var ne tikai pajāt, pabraukt, bet pat apmeklēt mācību vai sporta grupas, ar zirgiem kopā pavadīt nedēļas nogales, iemācīties tos kopt, piedalīties šeit rīkotajās sacensībās un svētkos.
     
  6. Kaķu muzejs un Dzīvnieku dārzs – kaut kaķiem patīk staigāt pa vienam, šajā muzejā to ir 4 tūkstoši, bet seši murrā un ļauj sevi noglaudīt. Turklāt viens runcis ir direktors Pērle. Blakus atrodas Dzīvnieku dārzs, kas ieinteresēs ar runājošiem papagaiļiem un neparasta lieluma gliemežiem.
     
  7. Venclausku nams Bārenīšu dārzs. Omulīgais ģimenes dārzs mazos pievelk kā magnēts – šūpoles, rotaļlaukums un vieta, kur izskraidīties.
     
  8. Centu istaba. Vai esat kādreiz kaut ko pielīmējuši pie sienas? Šauļos cilvēki nesa centus uz vienu istabu un tur salīmēja tūkstošiem centu. Neticat? Ejiet un saskaitiet salīmētos centus ne tikai uz sienām, bet arī uz griestiem un krēsla.
     
  9. Rūtas šokolādes muzejs. Saldumi ir katra bērna prieks, tāpēc noteikti apmeklējiet Rūta šokolādes muzeju. Jūs ienirsiet gandrīz 4 gadus tūkstošus ilgajā šokolādes vēsturē, uzzināsiet, kur aug “šokolādes koki”, varēsiet novērtēt, kā mainījušies konfekšu papīriņi un uzzīmēt savējo.
     
  10. Šauļu dzelzceļa muzejs. Gandrīz kā pasakā – jūs gaida sena tvaika lokomotīve, šaursliežu dzelzceļa vagons un reta iespēja iesēsties mašīnista vietā. Savukārt milzīgais dzelzceļa makets parasti izraisa daudz sajūsmas spiedzienu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kapu pieminekļi mirušo piemiņai un godināšanai

Cilvēks dzīvo tik ilgi, cik ilgi saglabājam viņu savās atmiņās. Rūpējoties par aizgājēja piemiņu, kapavietā vēlams uzstādīt kapu apmali vai kapu pieminekli. Tas ļaus nekļūdīgi atrast mirušā kapu n...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti