Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Atrod autores 24 gadus senam Abula upē iesviestam vēstījumam

Atrastas autores vēstījumam, kas stikla pudelē pirms 24 gadiem iemests Abula upē. Zīmīte, kurā ne tikai sveicināti visi Latvijas bērni, bet ietverts arī vērtīgais atgādinājums, ka "katrs pats savas laimes kalējs", ir trīs māsīcu - Daces, Marikas un Elīnas -, veikums, vēsta Ziemeļlatvija.lv."Valsts svētkos saņēmām no Jums negaidītu, bet lielisku dāvanu - ziņas par to, ka mūsu pirms 24 gadiem Abulā palaistā zīmīte ir atrasta! Esam trīs māsīcas - Dace, Marika un Elīna -, kuras bērnības vasaras ar prieku pavadīja pie omītes un opīša Smitenes Pavāros,"_ Ziemeļlatvijai _raksta vēstījuma autores.

Meitenes, kuras tolaik bija 12, septiņus un nepilnus četrus gadus vecas, izdomāja dažnedažādas rotaļas, iedvesmojušās no bērnu grāmatās lasītā. Rīkoti gan koncerta uzvedumi, gan loka šaušanas sacensības, gan ekspedīcijas gar Abula upi. "Parasti rokās ņēmām pa koka spieķim un devāmies pa upi apslēptās mantas meklējumos. Dažreiz mūsu ceļojumi pa ūdeni noveda mūs līdz tālākiem, vēl neatklātiem, nostūriem, par ko mēs visas izpelnījāmies "žagarus" no omītes," stāsta māsīcas.Vienā no šādām ekspedīcijām arī radās ideja ūdenī iemest pudeli ar vēstījumu. "Neatceramies vairs, kurai no mums bija ienākusi prātā doma palaist ūdenī šo zīmīti, bet process pārvērtās par veselu ceremoniju. Vecākā māsīca Dace uzrakstīja tekstu, mēs kopā ielikām to stikla pudelē un ar svinīgu zvērestu palaidām ūdenī," klāsta vēstījuma autores, kuras neslēpj, ka sirsnīgais atradums licis atsaukt atmiņā dažus no bērnības skaistākajiem brīžiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzeklis, kam visgrūtāk nedarīt neko

Apmācot Jaunskotijas pīļu retrīveru, var nākties iziet cauri visai attiecību gammai, bet Irinai Vozņukai un viņas Rino treniņi sagādā īstu azartu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko