Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

FOTO: Policists Lietuvā pie savas mājas izveidojis egli no šampanieša pudelēm

Lazdiju rajona Agariņu (Agariniai) ciemā Lietuvā kāds policijas darbinieks savā saimniecībā pie ceļa ar dzīvu satiksmi izveidojis četrus metrus garu egli no pudelēm, vēsta lrytas.lt.

Lai gan savdabīgās egles radītājs šampanieti nedzer, Ziemassvētku eglīti viņš izveidojis no 1100 šī dzēriena pudelēm. Gandrīz četrus metrus augstā stikla egle piesaista garāmbraucēju uzmanību, ziņkārīgie pie tās dažreiz apstājas un fotografējas, raksta portāls.

Idejas autors ir Lazdiju policijas komisariāta ierēdnis Daļus Valukonis (Dalius Valukonis). Viņš tādu egli noskatījies pirms dažiem gadiem, ar ģimeni atgriezdamies no jūrmalas. "Vienā saimniecībā netālu no Palangas, braukdami garām, nobrīnijāmies par interesantu egli no pudelēm. Nolēmu arī pats tādu uztaisīt. Tukšās šampanieša pudeles trīs gadus vāca mana ģimene un draugi. Sakrājām 500. Domāju, ka pietiks. Trīs dienas ar draugiem darinājām karkasu topošajai eglei," sarežģīto savdabīgās konstrukcijas tapšanas procesu apraksta tās veidotājs.

Savākt pudeles un izgatavot konusa formas karkasu – tā bijusi tikai puse darba. Vēl vajadzējis visas pudeles izmazgāt, nokasīt etiķetes un foliju. Vairāki simti pudeļu mirka blakus mājām esošajā no akmeņiem gatavotajā baseiniņā. Etiķetes kasīja nost aktīvista mājinieki un draugi.

"Egli darināju bez nekāda projekta. Izrādās, ka to 500 pudeļu pietika tikai pusei karkasa. Nebiju domājis, ka egle būs tik liela. Vajadzēja atkal vākt pudeles. Tās atveda draugi un paziņas, un, kad joprojām pietrūka, lūdzām kafejnīcās," stāsta idejas autors.

Arī salikt pudeles uz izgatavotā karkasa nav bijis vieglais darbs - katrā pudeles kakliņā vajadzēja iespiest nedaudz celtniecības putu un ielikt no izturīgas stieples salocītu āķi.

Egles veidotājs saka, ka pa kādai nokritušai pudelei nākas atkal uzkarināt, bet kopumā egle ir diezgan izturīga un iztur pat stipru vēju.

"Man ir ideja uztaisīt vēl kaut ko no pudelēm, bet ne egli," piebilst vīrietis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko