Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Iedzīvotāji izklaidei mēnesī vidēji atvēl 20 latus

53 procenti iedzīvotāju izklaidei mēnesī tērē līdz 20 latiem un tikai 19 procenti iedzīvotāju šo robežu pārsniedz. Taču, salīdzinot ar 2010.gadu, šogad aptaujātie retāk atzīmējuši, ka izklaidei naudu netērē vispār (2010.gadā - 35%, 2012.gadā - 27%), liecina DNB bankas veiktās aptaujas rezultāti.

Tikmēr jautāti, cik naudas vidēji mēnesī tērē tieši kultūras pasākumu apmeklēšanai, 46% aptaujāto norāda, ka naudu šādiem mērķiem netērē vispār. Tiesa, salīdzinot ar 2010.gadu, arī šis rādītājs ir nedaudz zemāks - 2010.gadā bija 50%.

Turklāt vienlīdz daudz aptaujāto atzīmējuši, ka kultūras pasākumiem vidēji tērē līdz 20 latiem mēnesī.

Savukārt to, ka regulāri daļu savu ienākumu novirza grāmatu iegādei, norāda vien mazliet vairāk nekā trešā daļa aptaujāto. Visbiežāk respondenti atzīmējuši, ka grāmatām tērē līdz pieciem latiem mēnesī (20%). Taču lielākā daļa atzinusi, ka grāmatas nepērk vispār (61%).

Iedzīvotāji apgalvo, ka pēdējā gada laikā apmeklējuši dažādus kultūras pasākumus, tostarp nosaucot tādus, kas nemaz šai laikā nav notikuši.

Visbeidzot iedzīvotāji arī lūgti nosaukt Latvijas kultūras pasākumus, kurus paši pēdējā gada laikā apmeklējuši. Visbiežāk minēto atbilžu vidū ir dažādi svētki un festivāli (36%), kā arī teātra izrādes (32%). Nedaudz retāk aptaujātie apmeklējuši vizuālās mākslas izstādes muzejos, izstāžu zālēs vai galerijās (24%), bet Latvijas kinofilmas un dažādus folkloras un tautas mākslas pasākumus apmeklējuši vien 15% aptaujāto. Interesanti, ka 8% iedzīvotāju arī atzīmējuši, ka pēdējā gada laikā viņi apmeklējuši Vispārējos latviešu Dziesmu un deju svētkus. Trešdaļa aptaujāto pēdējā gada laikā vispār nav apmeklējusi kultūras pasākumus.

"DNB Latvijas barometrs", kas kļuvis par atzītu ikmēneša socioloģisko pētījumu valstī, tiek veidots katru mēnesi, un tajā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgā jomā. Vienlaikus sabiedrībai katru reizi tiek uzdots arī pastāvīgo jautājumu kopums, kas mēnesi pa mēnesim atspoguļo iedzīvotāju vispārējā noskaņojuma izmaiņas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko