Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Laikraksta Diena draugu kinoseansa skatītāji par filmu Jelgava ‘94

26. septembrī, kinoteātrī Kino Citadele laikraksta Diena lasītājiem un draugiem tika demonstrēta filma Jelgava ‘94.

Filmas Jelgava ’94 stāsta centrā ir četrpadsmitgadīgais Jānis, Jelgavas puika ar "zubra" līmeņa mācību sasniegumiem, kurš cenšas būt neviena nepamanīts. Tomēr iemīlēšanās klasesbiedrenē Kristīnē un nejauši iegūtie draugi Nāve un Zombis neatgriežami aizsāk jaunu lappusi Jelgavas pusaudža dzīvē – ir jāspēlē grupā, jāklausās metāls, vajadzīgas īstās drēbes un līdz asarām jānoved skolotāji un vecāki.Vairāk par filmu uzzini kinoteātra mājaslapā.

Filma kinoteātros visā Latvijā tiek demonstrēta no 20. septembra.

Sarunu ar filmas režisoru Jāni Ābeli vari izlasīt šeit. Ar kinokritiķes Ditas Ritumas vērtējumu par filmu var iepazīties šeit.

Kinoseansa skatītāji par filmu:

Filma par nostaļģiju. Laikam daudziem, ja ne katram, liek atcerēties savus pusaaudžu gadus, piedomājot par to, kas bijis līdzīgs, kas atšķirīgs.
/Vjačeslavs Macijevskis/

Filma bija labāka par grāmatu. Nopietni :)
/Džerijs Šterns/

Filma bija ļoti interesanta un lika daudz ko aizdomāties. Ar stāstu var vilkt paralēles ar mūsdienām. Daudzi jaunieši noiet no ceļa skolas laikā un nezina, ko nākotnē darīt, bet retais prot sevi savākt rokās un ko panākt savā dzīvē. Stāstam prasījās nobeigums jeb atrisinājums.
/Laila Ločmele/

Deviņdesmito gadu pusaudži īsti kādi tie bija. Superīgs scenogrāfa un kostīmu mākslinieka darbs. Ritīgi forša filma, citādāka, bet ne sliktāka par grāmatu. Ritīgi forši jaunie aktieri! Paldies!
/'Ilze Tihanovska/

Skaists atskats laikā, kad zem kājām bija pasaule nevis skujas. Arī labs palīglīdzeklis vecākiem pastāstīt jaunības palaidnības saviem jau pieaugušajiem bērniem.
/Linda Liepa/

Man, kā pusaudzei, ļoti patika šī filma. Stāsts aizrāva un patika arī mūzika. Bija interesanti skatīties, kādi tad bija tie slevenie 90tie. Attēlojums bija īstens un arī aktieri ļoti labi spēlēja. Noskatoties filmu, neprasās vairāk neko, nav sajūta, ka kaut kas pietrūks.
/Regīna Dzirne/

Citi laiki, citi tikumi. Dumpinieciski jaunieši, kuri slēpjas aiz bravūras, bet īstenībā nezina, ko iesākt ar savu dzīvi. Labprāt izlasītu grāmatu!
/Santa Balaša/

Lieliski atspoguļoja deviņdesmito gadu sākumu. Ļoti liels prieks, ka netika pieļauti stereotipi un parastās klišejas.
/Elza Jenzena/

Spilgti personāži, interesants sniegums. Patika galvenā varoņa tēla "ēna" – labs risinājums. Iecere izgaismot neglīto Jelgavu īstenota. Laba filma.
/Anna Krūze/

Jelgava '94 Kolosāli! Tiiiiik precīzs laika attēlojums!!! Super, super esmu sajūsmā!!! PĀLDIES!
/Evita Balode/

Jelgava '94 -par stulbajiem sīčiem, kuri dzerstās, pīpē apkārt, traumējas un ir tik tuvu brīvībai kā nekad vairāk savā dzīvē. Filma/sentiments par pieaugšanu un skarbajiem 90tajiem.
/Amanda/

Katrā gadu desmitā ir jaunieši, kas ir savādāki. Tā bija gan piecdesmitajos, gan septiņdesmitajos, gan deviņdesmitajos gados. Un būs joprojām. Un tas ir pilnīgi normāli.
/Baiba Bicēna/

Jelgava '94: par tīņu dzīvi, pirmā iemīlēšanās, kā paraugzēns kļūst par metālistu! Ievērības cienīgs atgādinājums par citādu mūziku un laikiem!
/Anita Spundiņa/

Dienas draugu kinoseansi notiek vienu reizi mēnesī kinoteātrī Kino Citadele, pulcējot laikraksta lasītājus un draugus, lai baudītu jaunāko kino. Vairāk par Dienas Drauga karti un tās iespējām var lasīt Dienas draugu kino mājaslapā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko