Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Nedēļas nogalē notiks festivāls gardēžiem Riga Wine & Champagne

Nedēļas nogalē, 9.un 10.martā Rīgā notiks pirmais _Riga Wine & Champagne _festivāls vīna un izsmalcinātu ēdienu mīļotājiem.

Festivāls iecerēts kā vīnmīļu un gardēžu svētki ar vīnu un šampaniešu degustāciju, meistarklašu un vakariņu programmu. Festivāla meistarklasēs, degustācijās un vakariņās varēs iemalkot un nobaudīt vairāk nekā simts šampaniešu un dzirkstošo vīnu vienuviet, izglītoties pasaules un vietējo vīnu ekspertu vadībā, bet vakariņās testēt vīnziņu mākslu, saprecinot ēdienu ar vīnu.

Festivālu 9.martā atklās Lielā Burbuļu parāde, kurā apmeklētājiem degustēšanai, malkošanai un baudīšanai būs pieejami vairāk nekā 80 šampanieši, kā arī 60 augstākās kvalitātes dzirkstošie vīni (Cremant, Franciacorta, Cava, Prosecco un citi).

Burbuļu parāde tiks organizēta pēc Eiropā tik ierastā t.s. walk-around degustāciju principa – viesiem būs iespēja apstaigāt visus parādes dalībniekus – vīna importētājus un ražotājus, nodegustēt un malkot pilnīgu visus šampaniešus, uzdot jautājumus, uzklausīt Latvijas labāko vīnziņu padomus, uzzināt daudz jauna par šampaniešu un dzirkstošo vīnu pasauli, kā arī nogaršot Māra Jansona, BIBLIOTĒKA N°1 restorāna šefpavāra, īpaši Burbuļu parādei gatavotās uzkodas.

10.martā festivāls turpināsies ar Vintage & Prestige un Vīnu pasaules šedevriem – prestižo šampaniešu un pasaules cēlo vīnu meistarklasēm un degustācijām vadošā Eiropas vīnu eksperta un prestižā vīnzinību titula Master of Wine īpašnieka Tima Vaildmena vadībā.

Festivāla noslēgumā 10.marta vakarā vīna cienītājiem būs unikāla iespēja piedalīties Eat. Drink. Vote meistarklasē, kurā būs iespējams nobaudīt M.Jansona gatavotās četru ēdienu vakariņas, kombinējot tās ar triju labāko Latvijas vīnziņu – Raimonda Tomsona (restorāns Vincents), Jāņa Kaļķa (Hotel Jūrmala SPA) un Jāņa Gaiļa (BIBLIOTĒKA N°1 restorāns) – prasmi pieskaņot vakariņām izcilus vīnus no visas pasaules.

Festivāla norises vieta: restorāns BIBLIOTĒKA N°1, kas atrodas Tērbatas ielā 2, Rīgā. Burbuļu parādes ieejas kartes iespējams iegādāties www.rigawinechampagne.lv,  www.bilesuserviss.lv un Biļešu servisa kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 25.04.2024.

Esmu noskatījies diezgan daudz filmu, bet joprojām nekādi nevaru saprast, kāpēc tajās sieviete, pavadījusi nakti kopā ar vīrieti, no rīta aizsedz savas krūtis ar segu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko