Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Dānijas aviokompānijai var nākties maksāt kompensāciju sunim par atceltu avioreisu

Dānijas reģionālajai aviokompānijai Danish Air Transport (DAT) varētu nākties maksāt kompensāciju sunim par viņa Itālijas vietējā reisa atcelšanu, paziņojis lidsabiedrības vadītājs Jespers Rungholms.

Sunim Džekam bija paredzēts 14.janvāra rītā lidojums no Palermo uz Lampedūzu. Reiss tehnisku iemeslu dēļ tika atcelts un suņa abi saimnieki pieprasījuši kompensāciju.

Džeka saimnieki jau saņēmuši katrs 250 eiro kompensāciju, ko paredz Eiropas Savienības (ES) noteikumi par lidojumu atcelšanu, kuru attālums nepārsniedz 1500 kilometru. Tagad viņi tādu pašu summu pieprasa par Džeku, kura biļete izmaksāja 27 eiro.

ES noteikumi par kompensācijām pasažieriem, kuru reisi aizkavējušies vai atcelti, konkrēti nenosaka, vai kompensācija paredzēta tikai cilvēkiem.

"Lai cik traki tas neizklausītos, bet stāsts ir patiess," pavēstīja Rungholms, nodēvējot ES noteikumus par ļoti pretrunīgiem.

Rungholms sacīja, ka viņam ieteikts samaksāt kompensāciju. "Taču suns ir īpašums. Nevar pieprasīt kompensāciju īpašumam," viņš norādīja.

Aviokompānija nav noraidījusi prasību par kompensāciju, taču šobrīd meklē risinājumu, sacīja Rungholms.

Ja viņam tiks samaksāts, Džeks kļūs par pirmo suni, kurš saņēmis kompensāciju atbilstoši ES noteikumiem, pavēstīja Eiropas reģionālo aviokompāniju asociācijas vadītāja Montserrata Barriga.

Top komentāri

esunes
e
"Rungholms sacīja, ka viņam ieteikts samaksāt kompensāciju. "Taču suns ir īpašums. Nevar pieprasīt kompensāciju īpašumam," viņš norādīja." Interesanti zināt kā tad īpašums nopirka biļeti?Īpašums jau nevar pats sev nopirkt biļeti.Tātad gudrs īpašums.Un gudram īpašumam, kurs pats sev spēj nopirkt biļeti ir jāapmaksā neizlietotā biļete dēļ atceltā lidojuma.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 19.04.2024.

Eskalatorus izdomājuši vārguļi, kas nespēja kāpt augšā vai lejā pa kāpnēm bučojoties.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko