Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Nolaižas rokas

Vieglas naudas vilināti, pilnā sparā darbojas "audzētāji". Metiens aiz metiena, sludinājumi Ss.lv, un lētticīgie pircēji jau rindā stāv.

Jaukā kaimiņiene izauga manu acu priekšā. Viņa ir izglītota, turīga, tagad dzīvo skaistā jauna projekta mājā Baložos. 

Šorīt sieviete bija atbraukusi pie vecākiem, lai parādītu savu četrus mēnešus veco franču buldogu. Jauks tīģerkrāsas sunītis, ļoti līdzīgs nosauktajai šķirnei, tikai kārns, nesamērīgi garām kājām, garām ausīm, viena noļukusi. 

Klusēju. Tagad kaut ko teikt jau par vēlu. No kurienes Baikāls, cik maksāja? Esot no audzētājas Pierīgā, cena 750 eiro. Nešaubos, ka mana paziņa savu Baikālu mīlēs, nekad neizmetīs, nenodos patversmē, lai kas arī no viņa izaugtu. Taču – kā tas var būt? 

Šķiet, ka visapkārt – presē, dažādos portālos, televīzijas un radio raidījumos – nekad nav tik daudz runāts par suņiem, viņu labturību, audzināšanu, par labiem un ne tik labiem gadījumiem šajā dzīves jomā, bet cilvēki turpina kāpt uz tiem pašiem grābekļiem. Lētticība? Nevēlēšanās vismaz internetā iepazīties ar iecerēto šķirni, aiziet uz suņu izstādi, uz suņu klubu? 

Lai Dievs dod, ka Baikāls augtu vesels, lai viņiem viss ir labi un nav jātērē nesamērīgi liela nauda vetārstiem, bet skaidrs – vismaz dzīvnieku labturības jomā nedzīvojam civilizētā valstī. Te likumi nedarbojas. Toties, vieglas naudas vilināti, pilnā sparā darbojas "audzētāji". Metiens aiz metiena, sludinājumi Ss.lv, un lētticīgie pircēji jau rindā stāv. Bizness ripo kā smērēts.

Vai te jelkad kaut kas mainīsies? Man nolaižas rokas.

Top komentāri

lauki
l
Ne valsts, ne likumi nebūtu jāvaino cilvēku aprobežotībā. Gan naivos, gan blēžus var atrast jebkurā valstī. Kamēr būs aitas, būs arī cirpēji vai, citiem vārdiem, skola maksā naudu.
Espaliekusavāvietā
E
Man, savukārt, nolaižas rokas, redzot ar kādu centību tiek bīdīta Stambulas konvencija, ar kādu drudžainu spīdumu acīs ļautiņi dragā demonstrācijās pret "globālo sasilšanu", kā tiek štancēti jauni likumi, kaut vecie netiek ievēroti, kā politikas lauciņā rušinās nekompetenti gadījuma cilvēku... kā cūkas... .
bocmanis
b
Franču buldogs pats par sevi ir slimīgs, nekam nederīgs izdzimtenis, kā jau parasti tas ir ar šķirnes suņiem. Kāda starpība, ka šim kājas nedaudz garākas, varēs vismaz mazliet normālāk paskriet. Nesaprotu, kur problēma, nepareizais kroplis? Paņemt no patversmes protams būtu lētāk.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai internetā jāpublicē savu bērnu attēlus?

Bērni kā vecāku sociālo mediju kontu centrālās personas? Teju ikvienam no mums draugu vai paziņu lokā ir kāds, kurš aktīvi publicē savu bērnu fotoattēlus un video sociālajos tīklos, ar bērnu palīdzī...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko