Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Ar divdesmit jauniem singliem aizvadīta RIGaLIVE astotā sesija

Šīs nedēļas pirmajā pusē, no 7. – 9. novembrim, norisinājās Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas mūzikas eksports organizētā dziesmu rakstīšanas nometne RIGaLIVE. Tajā tapušas divdesmit dziesmas gan latviešu, gan angļu un pat poļu valodās.

Šogad nometnes dalībnieku vidū atkal bija iespējams uzņemt dalībniekus ne tikai no Latvijas, bet arī citām valstīm. Līdzās mūsu valsts dalībniekiem tika pārstāvēta arī Igaunija, Čehija, Ukraina, Polija un Lielbritānija. Nometnes pirmajā dienā dalībnieki iepazinās viens ar otru, gūstot pirmos iespaidus un idejas par to, ar kuriem vēlētos turpmākās dienas sastrādāties radošajā procesā. Pirmajā dienā dalībniekiem bija iespēja piedalīties arī trijās radošajās meistarklasēs, lai sagatavotos turpmāko dienu darbam, uzzinātu ko jaunu un iegūtu vērtīgus padomus no nozares profesionāļiem.

Abās mūzikas rakstīšanas dienās dalībnieki strādāja komandās, ko veidoja trīs cilvēki – producents, dziesmu autors un izpildītājs. Vienas darba dienas laikā katrai komandai bija jāieraksta singla demo versija un vakarā jāprezentē pārējiem nozares kolēģiem, kā arī mūzikas nozares profesionāļiem, kuru vidū bija “Music Export Poland” valdes loceklis Marek Hoyda, Igaunijas TV un radio gada dziesmas konkursa “Aastahitt” izpildproducente, “Raadio 2” atskaņošanas saraksta padomes locekle un TOP 20 vadītāja Carola Madis, pieredzējušais mūzikas žurnālists, dīdžejs, Latvijas Televīzijas kultūras raidījumu producents Kaspars Zaviļeiskis un dziesmu autors, izpildītājs un producents Shipsea jeb Jānis Šipkēvics.

“Man ļoti patika tas, ka bija arī cilvēki no ārzemēm – dažādas vēsmas, dažādi skata punkti. No vienas puses pat diezgan traki, jo saproti, ka patiesībā vari izklausīties labi dažādos stilos, bet tas ne vienmēr ir labi, jo var mazliet sajaukt galvu. Tas bija mazliet tāds kā apmulsuma mirklis, jo abas dienas bija pilnīgi dažādas dziesmas, bet tas ir ļoti, varētu teikt, veselīgi. Tas viss liek augt arī muzikāli un arī domāšanas ziņā, jo – lai gan mēs visi esam mākslinieki un mūziķi, mēs katrs tomēr pasauli redzam mazliet citādāk,” saka pašmāju dziedātāja Atvara.

“Nometnes organizēšana ir process, ar kuru vēlamies dot cilvēkiem iespēju un pieredzi strādāt komandās. Mūsu mērķis ir dot jauniem un talantīgiem mūziķiem iespēju veidot jaunas sadarbības, satikt potenciālos sadarbības partnerus, veidot kontaktus ne tikai ar pašmāju mūzikas industrijas pārstāvjiem, bet arī starptautiski. Šī bija jau astotā nometne, un mēs esam ļoti iepriecināti redzēt, cik daudz piesakās jauni un talantīgi mūziķi, kuri savas gaitas mūzikas industrijā vēl tikai sāk, kā arī jau atpazīstami mūziķi ne tikai no Latvijas, bet arī no kaimiņu zemēm,” atklāj nometnes organizatore Agnese Cimuška-Rekke.

Liels paldies par atbalstu un sadarbību sakām arī: LaIPA, Kultūras ministrija, Latvijas 1. Rokkafejnīca, Mogotel hotel group, Aldaris, Ādažu Čipsi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko